GUSTAVO GARELLO/ Action Images
GUSTAVO GARELLO/ Action Images

Prije osam godina trebao je u Dinamo, a sad iz Villarreala ide u klub kojeg su vodila četvorica Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 09:25

Obje utakmice protiv Plavih prošle sezone odgledao je s klupe za rezervne igrače, a za reprezentaciju Argentine skupio je 26 nastupa i dva pogotka.

Uoči utakmice između Villarreala i Dinama, hrvatski mediji tražili su poveznicu između Plavih lavova i Žute podmornice. Listale su se povijesne knjige, tražile sugestije od stranih kolega, ali najveća poveznica bio je nesuđeni igrač Dinama koji je od 2018. godine bio član španjolskog prvoligaša.

Ramiro Funes Mori prvi se put otisnuo u Europu 2015. godine. Everton ga je doveo iz Rivera za 12,9 milijuna eura, da bi on onda tri godine kasnije otišao put Villarreala za oko četiri milijuna eura manje.

Samo je prvu sezonu bio standardan, dok je protekle dvije proveo u statusu rezervnog stopera što ga ni u kojem slučaju nije učinilo zadovoljnim. Zanimljivo, njegov prvi dolazak u Europu nije trebao biti onaj u Liverpool, već u Zagreb, jer dvije godine ranije za njegovim i uslugama mu brata blizanca interesirao se zagrebački Dinamo. Do transfera nije došlo, što je prava šteta, jer braća Funes Mori kasnije su izgradila poprilično zavidne karijere.

Napokon je ove godine Ramiro došao u Zagreb, grad koji je trebao biti njegova prva europska destinacija, ali nakon šest godina života na Otoku i Pirinejima, izgleda kako se on ponovno odlučio promijeniti kontinent.

Naime, ovaj 30-godišnji Argentinac, koji je za reprezentaciju svoje zemlje skupio 26 nastupa i dva pogotka, novi je igrač Al-Nassra, velikana iz Saudijske Arabije kojeg su vodila čak četvorica hrvatskih trenera. Posljednji je bio Alen Horvat, prije njega su to bili Kruno Jurčić, Zoran Mamić i Dragan Skočić, a odluka da se s Horvatom raziđu nakon svega tri mjeseca suradnje mnoge je iznenadila jer je Riječanin odradio jako dobar posao na klupi spomenutog kluba, a još je uspio i osvojiti Saudijski superkup protiv favoriziranog Al-Hilala (3:0).

Mori će novom klubu imati poprilično jaka imena za suradnju, a tim više je prava šteta što šeici nisu odlučili biti malo pragmatičniji i strpljiviji i pustili Alena Horvata da nastavi raditi dobar posao već su na njegovo mjesto doveli nekadašnjeg izbornika Mana Menzesa. Naime, ovog ljeta su prije Morija dovedeni još Vincent Aboubakar i Talsica, a tu je i izvrsni Gonzalo Marinez.

Al-Nassr ima velike planove za sljedeću sezonu i to uopće ne pokušavaju sakriti, a sad su sa strancima kompletirali sve linije što pokazuje dodatnu ozbiljnost.


Tagovi

Ramiro Funes MoriRogelio Funes MoritransferiAl-NassrZoran MamićAlen HorvatDragan SkočićKruno JurčićKrunoslav Jurčić

Ostale Vijesti