Action Images
Action Images

Prije nekoliko godina bio je u vrhu Premier lige, a sad je sjeo u direktorsku fotelju CSKA iz Sofije!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 16:21

Novi izazov u karijeri za poznatog menadžera.

Vrlo zanimljivo ime stiglo je u Bugarsku.

Bugarski CSKA Sofia potvrdio je na svojim stranicama i službeno – Alan Pardew bit će novi tehnički direktor kluba. Njegovo ime vjerojatno vam je dobro poznato iz Premier lige, međutim sudbina nije bila milostiva prema ovom 59-godišnjem treneru.

Karijera Alana Pardewa poslije peha u Nizozemskoj nastavit će se u Bugarskoj. Vijest o njegovom imenovanju u bugarskom klubu sijevnula je iz vedra nema, nigdje ni riječ, a zatim – Pardew je službeno prvi put pristati u fotelju u kojoj nikad nije sjedio.

Čovjek koji je zenit karijere prošao u sezoni 2011/12., kad je završio sezonu s Newcastleom na šestom mjestu Premier lige, a poslije toga sve je krenulo nizbrdo. Poslije tog rezultata potpisao je osmogodišnji ugovor s prvim čovjekom Svraka Mikeom Ashleyjem, međutim trajao je samo do 2014. godine i u prosincu je dobio cipelu.

Poslije je radio u Crystal Palaceu i WBA-u, a poslije tih epizoda prvi put je otišao raditi na Kontinent. Preuzeo je Den Haag u prosincu 2019. godine i propao još više. Na klupi nizozemske momčadi sjedio je samo osam utakmica, jednom pobijedio i triput remizirao, a klub je u ligi ostao isključivo zbog prekida sezone u toj zemlji zbog covida.

Danas je pronašao posao u bugarskoj prijestolnici u klubu čiji je djelomični vlasnik legendarni Hristo Stoičkov. Trenutačno su treći u ligi iza Ludogoreca i Lokomotiva s pet pobjeda, šest remija i porazom. Igraju i u Europa ligi, a u skupini s Romom, Young Boysom i Clujom ima samo bod u tri kola...

Nadamo se da ih neće zadesiti sudbina kao bivši Pardewov klub.



Tagovi

Alan Pardew

Ostale Vijesti