Prije dvije godine izbacili Dinamo, sada diskvalificirani iz Europe na deset godina

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.07.19. | 14:31

Uz to su dobili i novčanu kaznu zbog namještanja utakmica.

Prije dvije godine zagrebački Dinamo nije izgledao ni blizu ozbiljna momčad kao što izgleda danas pod vodstvom trenera Nenada Bjelice. Tada su Modre predvodili Sigali, Lecjaks, Hodžić, Doumbia, Soudani i Fernandes te Angelo Henriquez. Na klupi ih je tada vodio Mario Cvitanović, a od sadašnje postave u toj momčadi su igrali mlađahni Dani Olmo, Amer Gojak, Dominik Livaković te Petar Stojanović.

Plavi su tada stigli do play-offa za ulazak u Europsku ligu, kada su u prvoj utakmici odigrali neriješeno protiv albanskog Skenderbeua. Rezultat je bio 1-1 na Maksimiru, a očekivalo se da će Plavi ubaciti u brzinu više u uzvratu i osigurati prolaz.

To se, međutim, dogodilo nije. Uzvrat je završen bez pogodaka i klub iz Elbasana se plasirao u grupnu fazu natjecanja Europske lige, čime su se Albanci 'osvetili' Moadrima zbog izbacivanja iz pretkola Lige prvaka dvije godine ranije.

Niti dvije godine kasnije, Skenderbeu je dobio drakonsku kaznu od ostrane UEFA-e zbog namještanja utakmica. Albanski je klub izbačen iz svih europskih natjecanja na deset godina, a uz to su dobili i milijun eura kazne. Nakon što su se Albanci žalili na tu odluku krovne europske nogometne organizacije, Arbitražni sportski sud je odbio žalbu i potvrdio njihov izostanak iz europskih natjecanja na sljedećih deset godina…

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sud za sportsku arbitražuUEFASkenderbeu

Ostale Vijesti