Preokret: Blatter povlači ostavku i ostaje na čelu FIFA-e!?

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.06.15. | 16:54

Iako je prije 12 dana najavio ostavku, Sepp Blatter ipak bi mogao ostati predsjednik FIFA-e...

Tu vijest objavio je u nedjelju švicarski list Schweiz am Sonntag, pozivajući se na izvor blizak Blatteru. List navodi da je Sepp Blatter dobio poruke podrške od brojnih nogometnih saveza iz Azije i Afrike, u kojima ga mole da razmisli o ostavci. Navodno sada ozbiljno razmišlja o tome da ostane predsjednik FIFA-e.

Švicarska policija nedavno je na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika FIFA-e zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Nakon tog otkrića čelnici UEFA-e, europskih nogometnih saveza i mnogi ugledni nogometni dužnosnici, pozvali su Blattera da podnese ostavku. On je to prvotno odbio i opet je izabran, po peti puta, za predsjednika FIFA-e, ali je tri dana kasnije ipak najavio ostavku.

Izvanredni kongres FIFA-e na kojem bi trebao biti izabran nasljednik Sepp Blattera vjerojatno će se održati 16. prosinca u Zürichu. Kao mogući kandidati za novog predsjednika spominju se jordanski princ Ali Bin al-Hussein, koji je bio protukandidat Blatteru i na nedavnim izborima, zatim južnokorejski milijarder Chung Mong-joon, jedan od vodećih ljudi Hyundaija i bivši predsjednik Nogometnog saveza Južne Koreje, te prvi čovjeka UEFA-e Michel Platini.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ali bin al-HusseinMichel PlatiniFIFASepp Blatter

Ostale Vijesti