REUTERS/Sergio Moraes
REUTERS/Sergio Moraes

Premierligaši žele da se brazilski reprezentativci vrate prije roka, iz Selecaa poručuju - ne može

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 05.10.21. | 20:04

Isti igrači nisu mogli sudjelovati u susretima kvalifikacijama u rujnu

Nakon što su svoje igrače pristali pustiti u reprezentacije za nadolazeće susrete kvalifikacija za Svjetskog prvenstva 2022., engleski prvoligaši nacionalnim su selekcijama poručili da žele da se nogometaši u klubove vrate prije roka, odnosno prije nego što se odigraju sve utakmice.

U slučaju Brazila, trener reprezentacije Tite onda za susret protiv Urugvaja 14. listopada u Manausu ne bi mogao računati na čak osmoricu članova Selecaa. Redom su to vratari Alisson (Liverpool) te Ederson (Manchester City), Emerson Royal (Tottenham), Thiago Silva (Chelsea), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Raphinha (Leeds) te Gabriel Jesus (Manchester City).

Brazilski nogometni savez u kontaktu je s Premierligašima, ali ne želi odustati od igrača koji će 8. listopada igrati protiv Venezuele, a dva dana kasnije snage odmjeriti s Kolumbijom. Reprezentativci koji igraju na Otoku prethodno nisu mogli sudjelovati u tri susreta kvalifikacija koji su se igrali tijekom rujna.

Brazil je prvi u skupini južnoameričkih reprezentacija koje se bore za plasman u Katar. U osam su dosadašnjih utakmica ostvarili isto toliko pobjeda i uvjerljivo su vodeći s 24 boda. Na drugom se mjestu nalaze Argentinci s 18, a na trećem Urugvaj s 15 bodova. Četiri najbolje plasirane nacionalne momčadi izborit će izravan plasman na Mundijal.




Tagovi

BrazilTitePremier ligaengleskaBrazilska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti