Pregovori u tijeku: Za pet godina čeka nas regionalna liga, kraj domaćih prvenstava kakve poznajemo blizu?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.10.16. | 20:46

Direktor Kopenhagena otkrio je vijest koja ima utjecaj i na regionalni nogomet!

Vijest o tome da Kopenhagen otvara pregovore s klubovima iz Nizozemske, Belgije, Škotske, Švedske i Norveške kako bi organizirali izvjesnu regionalnu ligu otvorila je mnogo pitanja, a informacije iza tog plana otkrivaju dodatne iznimno zanimljive detalje.

Naime, počele su pripreme „ostatka Europe“ za očito neminovno pokretanje europske Superlige, koja bi okupila najbolje klubove kontinenta, a čije je konkretno oformljavanje UEFA prolongirala za najmanje pet godina.

"Jasno nam je da se veliki klubovi ponašaju kako žele. No, mi moramo pronaći garancije za svoju stabilnost u budućnosti. Moramo se razvijati kao klub i biti uvijek atraktivni sponzorima kako bi mogli privući dobre igrače i trenere. Stoga, osnivanje ovakve lige je esencijalno. Jednostavno, moramo ostati u europskim natjecanjima", izjava je Andersa Horsholta, direktora Kopenhagena.

Uvjetno rečeno „manji“ klubovi diljem Europe konkurentnost bi održali organiziranjem niza regionalnih liga, a jedna takva je predviđena i za područje bivše Jugoslavije.

Nacionalna prvenstva bi bila praktički treći razred nogometnog natjecanja, a ako bi došlo do oformljavanja regionalne lige, u ovom sustavu bi „kazna“ za ispadanje bila – natjecanje u domaćem prvenstvu. Neki mediji javljaju kako se već konkretno priča o detaljima takve lige, a na njih ćemo pričekati još neko vrijeme.

Dakle, velike čeka Superliga, dok „obični smrtnici“ svoj odgovor imaju u vidu regionalnih liga Europe.

(Foto: wikipedia)


Tagovi

regionalna liga u nogometu

Ostale Vijesti