Germania Sport
Germania Sport

Predvodnik Vlašić: Najbolja postava Hrvata u inozemstvu koji su promijenili klub ovog ljeta (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.09.21. | 14:57

Na njih je ukupno potrošeno 58 milijuna eura.

Nakon što smo napravili dvije najbolje postave ljetnog prijelaznog roka u svijetu, zatim i najbolju postavu HNL-a nedavnog prijelaznog roka, red je stigao i da napravimo najbolju postavu hrvatskih nogometaša koji su napravili transfere u inozemstvo.

Krećemo s golmanom, vratarom Atletico Madrida Ivom Grbićem koji je otišao na posudbu u prvaka Francuske Lille. U prve dvije utakmice za novi klub primio je u svakoj po jedan pogodak.

Na poziciji desnog beka nalazi se Josip Juranović koji je pred kraj prijelaznog roka prešao u Celtic za tri milijuna eura prešao iz Legije u Celtic i potpisao ugovor do 2023. Na poziciju lijevog beka stavili smo polivalentnog Tina Jedvaja, igrača koji je nominalno stoper, a često ga se u karijeri guralo na poziciju desnog beka, dok je svoju uvjerljivo najbolju utakmicu za reprezentaciju odigrao 2018. kada je kao lijevi bek zabio na Maksimiru dva pogotka Španjolskoj u 3:2 pobjedi Hrvatske. Ovog ljeta prešao je za četiri milijuna eura iz Bayera u Lokomotiv iz Moskve.

Stoperske pozicije preuzeli su stoperi koji su nove sredine pronašli posljednjeg dana prijelaznog roka. Marin Pongračić je zamijenio Wolfsburg za Borussiju Dortmund u koju je stigao na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora. Mario Vušković prešao je na dvogodišnju posudbu u HSV za 1.2 milijuna eura uz obavezu otkupa ugovora ako se HSV u datom periodu plasira u Bundesligu.

U sredinu veznog reda stavili smo Lovru Majera koji je Dinamo zamijenio Rennesom u transferu teškom 12 milijuna eura plus bonusi, a 23-godišnji ofenzivac je potpisao ugovor do 2026. Toma Bašić je nakon tri godine u Bordeaux tamno-plavi dres Žirondinaca zamijenio s nebeskoplavim dresom Lazija. Bordeaux je na temelju odštete zaradio 6.86 milijuna eura, a Bašić je potpisao ugovor do 2026.

Liniju između veze i napada predvodi najskuplji hrvatski igrač u završenom prijelaznom roku, Nikola Vlašić. Napadački veznjak nakon tri je godine napustio moskovski CSKA i za visokih 30 milijuna eura otišao u London, u West Ham, gdje je potpisao ugovor na pet godina. Na lijevoj se strani nalazi novi suigrač Marka Pjace u Torinu, Josip Brekalo. Wolfsburg je 23-godišnjaka za milijun eura poslao na posudbu u Italiju, gdje će biti do kraja sezone. Nekog veliki hrvatski talent Alen Halilović odlazi iz Birminghama, ali ostaje u Championshipu. Bez odštete je prešao u redove Readinga, koji mu je dao ugovor do kraja tekuće natjecateljske ligaške godine.

Za kraj, iako je krilni napadač, Marka Pjacu stavili smo u vrh ofenzivnog reda. Svoju je poziciju kod nas opravdao zabivši svoj prvijenac za Torino već u drugoj minuti debija za momčad Ivana Jurića. Stigao je na posudbu iz Juventusa, u kojeg će se vratiti na koncu sezone.

Ivo Grbić (Atletico Madrid -> Lille, posudba do 2022.)

Josip Juranović (Legia -> Celtic, 3 milijuna eura, ugovor do 2026.)

Marin Pongračić (Wolfsburg -> Borussia Dortmund, posudba do 2022.)

Mario Vušković (Hajduk -> HSV, 1.2 milijuna eura, posudba do 2023.)

Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen -> Lokomotiv Moskva, 4 milijuna eura, ugovor do 2025.)

Lovro Majer (Dinamo -> Rennes, 12 milijuna eura, ugovor do 2026.)

Toma Bašić (Bordeaux -> Lazio, 6.86 milijuna eura, ugovor do 2026.)

Nikola Vlašić (CSKA -> West Ham, 30 milijuna eura, ugovor do 2026.)

Josip Brekalo (Wolfsburg -> Torino, milijun eura, posudba do 2022.)

Alen Halilović (Birminghan -> Reading, besplatno, ugovor do 2022.)

Marko Pjaca (Juventus -> Torino, posudba do 2022.)

Ukupno: 58.06 milijuna eura




Tagovi

Ivo GrbićJosip JuranovićTin JedvajMarin PongračićMario VuškovićLovro MajerToma BašićNikola VlašićJosip BrekaloAlen HalilovićMarko PjacaHrvatska

Ostale Vijesti