REUTERS/Guillermo Martinez
REUTERS/Guillermo Martinez

Predsjednik La Lige iskren: “Neće biti Superlige, besplatni nogomet ne postoji, Xavi i Laporta ne misle to što govore, a Perez je sjajan menadžer”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 16:50

Javier Tebas dao je pregled glavnih aktualnih nogometnih pitanja u Španjolskoj

Predsjednik LaLige Javier Tebas dao je intervju na kanalu novinara Fabrizia Romana u kojem se osvrnuo na nekoliko aktualnosti poput Superlige, situacije u Barçi, Gironi, mogućem dolasku Mbappéa u Madrid I tako dalje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Donosimo najvažnije Tebasove odgovore…

O tome hoće li biti Super lige:

"Nećemo gledati Superligu. Dugo sam na večerama s novinarima u šaljivom tonu. Puno je priča ovo ili ono, ali je neće biti. Čak ni presuda europskog Suda pravde je iskrivljeno interpretirana. Bit će puno buke, ali ne i Superliga."

O Gironi u Super ligi:

"Jedini model pristupa svim kategorijama su nacionalne Lige. S modelom pristupa kategorijama koji zagovara Superliga, Girona je ne bi mogla igrati."

O besplatnom nogometu u Superligi:

"To je bio mađioničarski trik, prevara, strateško pitanje da im daju autorizaciju. Nemoguće je da je besplatno. Ne postoji tržište oglašavanja. U hipotezi da je besplatno, što bi se dogodilo? Da, utorkom, srijedom i četvrtkom bilo bi besplatno i onda, kako bismo naplaćivali gledanje u našim ligama? To je kao da date besplatnu piletinu tijekom tjedna i pokušate je naplatiti vikendom. To bi bila propast."

O tome je li La Liga namještena:

"Nije. Ni Laporta ni Xavi tako ne misle. Oni to govore o utakmicama. Čitate novine u Madridu i Barceloni i o istoj utakmici postoje dva potpuno različita mišljenja. Ono što je istina jest da je ‘slučaj Negreira’ najgora stvar koja se dogodila španjolskom nogometu proteklih godina i pridonio je toj napetosti. Ima je puno i to me brine, ali Liga nije krivotvorena.”

O tome hoće li Barça moći dovoditi igrače na ljeto:

"Barça ima dužnosti koje mora obaviti i oni to znaju. Imaju dvije operacije Libera koje moraju naplatiti, a koje možda neće biti plaćene i mogle bi ograničiti njihove potpise na ljeto. Ali znam da rade na pronalaženju rješenja."

O tome može li se Leo Messi vratiti u Barçu:

"Vidio sam ga blizu povratka zbog naklonosti i želje koju je imao Messi. Puno je ekonomskih pitanja ostalo po strani. To nije moglo biti i neću ulaziti u razloge, iako vjerujem da ekonomska tema nije bila jedina."

Kog bi novog trenera želio za Barçu:

"Bilo koji od najboljih na svijetu. Volio bih da svi dođu. Klopp, Mourinho... Svi."

O Gironinoj sezoni:

"To pokazuje da u nogometu nije sve u novcu, iako je City u zaostatku. Ima još igrača za promociju. Da bi došli tamo, mnoge stvari se moraju poklopiti i vjerujem da će ići do kraja gledajući je kako igra. Míchel je uspio voditi ovaj project. Osim toga, audiovizualni brojevi koje Girona daje su na razini velikog kluba."

O Mbappéovom potpisu za Real Madrid:

"Svaki dan koji prođe povećavam postotak njegovog odlaska u Madrid za 2%. Prije sam mu davao 50. Sada 55-60. Da me pitate, rekao bih da je za vas najbolje tražiti ocjenu višu od sadašnje. A PSG još nema svjetski brend kakav ima Madrid. Moraju razmišljati ne samo o sadašnjosti, već i o tome što im taj brend može donijeti u budućnosti. Samo morate pogledati slučajeve Messija ili Cristiana."

O Florentinovom upravljanju:

"Real Madrid nema financijskih problema. Florentino je sjajan menadžer kluba, ali ne i drugih stvari. Kao menadžeru Real Madrida dajem mu 9, ali u Superligi i drugim natjecanjima dajem mu nulu." (G)



Tagovi

javier tebasLa LigaFabrizio RomanoBarcelonaReal MadridGironaLionel MessiKylian MbappéFlorentino PerezJoan LaportaXavi HernandezEuropska Superliga

Ostale Vijesti