Action Images
Action Images

Predsjednički kandidati razbacuju se imenima: Barca želi dvije velike zvijezde bez odštete

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 12:36

Na listi želja su dosad bila istaknuta tri imena, ali mogući novi predsjednik pojačava svoju kandidaturu s dvije ambiciozne želje.

Barcelona je zadubljena u biranje novog predsjednika, ali iza kulisa izbora prvog čovjeka kluba za sljedeće godine, po hodnicima Camp Noua potiho se priča o pojačanjima...

Potiho, jer je pandemija koronavirusa prouzročila financijski deficit koji će krpati još godinama poslije pa se pojačanja traže po ključu – što bolji za što manje para. Para, dakle, trenutačno nema i neće ih biti sve dok se nogometni turizam ne vrati u katalonski glavni grad.

Zato Eric Garcia, Memphis Depay i Gini Wijnaldum ostaju glavne mete za ovaj i sljedeći prijelazni rok. Riječ je o igračima koji su im potrebni za dubinu u momčadi, ali prvenstveno riječ je o igračima kojima na ljeto istječe ugovor i neće morati ništa isplatiti za njihovu odštetu.

Ali kako je vrijeme izbora, mogući budući predsjednici u svojim kandidaturama se razbacuju imenima koja će pokušati dovesti, daju li im navijači svoj glas. Dva zvučna imena koja se spominju uz gore navedenu trojku su Cityjev Sergio Aguero i Bayernov David Alaba.

Španjolski mediji skloni Realu već su ugovorno vezali Alabu za Kraljevski klub, međutim od objave te Marcine vijesti prije nekoliko dana, stiže sve više demantija koji tvrde da uskoro bivši univerzalac Bayerna još nije odabrao mjesto za nastavak karijere. Tako je barem potvrdio njegov otac u jednom novinskom intervjuu, a na tu kartu igra i predsjednički kandidat Joan Laporta.

On je, naime, u dobrim odnosima s Alabinim agentom, zloglasnim Pinijem Zahavijem, koji je posljednjih dana postao persona non grata u Saebener Strasseu jer je šokirao Bayernove čelnike ugovornim zahtjevom za svog štićenika. Zahavi radi na tome da Alaba potpiše za 20.000.000 eura godišnju plaću, ali je sve izvjesnije kako će morati prihvatiti manje jer nitko od zainteresiranih klubova, a njih ima mnogo, nije spreman toliko platiti jednog igrača na godišnjoj razini, a da se ne preziva Messi i Ronaldo.

Barca je već nudila za Davida Alabu dok je Tito Villanueva bio trener, međutim keš i ugovor Samuela Umtitija, koji su tad nudili, nije natjerao Bavarce ni na trzaj. Laporti je jasno da ga neće lako dovesti ni sad, zbog gore navedene financijske krize, ali neće odustati od svog ambicioznog plana, jer se nada na toj ideji dobiti izbore, između ostalog.

Drugo ime koje je spomenuo u svojoj kandidaturi jest ono Sergija Kuna Aguera, ali njega su spomenuli još neki kandidati jer ga je „preporučio“ Lionel Messi i nadaju se kako bi njegovim dolaskom mogli dobiti garanciju da će Messi ostati u Kataloniji i produljiti ugovor s Barcom.

Kuna su, baš kao i Alabu, i ranije zvali u Barcu, međutim to je bilo prije dolaska Luisa Suareza pa kasnije nije bilo potrebe za njegovim dolaskom. Sad Suareza više nema, a Aguero planira napustiti Manchester City.

Također, njime bi se pokrpali dok traje ova kriza jer je jeftinija opcija, a kad se situacija na bankovnom računu popravi, planiraju se vratiti staroj želji i Aguerovoj mlađoj verziji – Lautaru Martinezu.


Tagovi

Sergio AgueroDavid Alaba

Ostale Vijesti