Pranjić otkrio zašto se nije htio vratiti u HNL: Ne treba mi to u životu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.05.20. | 09:54

Obasnio je svoje razloge zašto ga nismo ponovno mogli gledati na hrvatskim travnjacima.

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, prije četiri godine bio je na posljednjem raskrižju karijere. Imao je tada 34 godina, bila je to posljednja etapa u njegovom životu nakon što je završio suradnju s Panathinaikosom. Mnogi su očekivali njegov povratak u Prv HNL, ali on se preko slovenskog Kopera nastanio na Cipru.

U razgovoru za sportsport.ba, otkrio je zašto se nije htio vratiti na hrvatske travnjake u zadnjem stadiju svoje karijere.

„Ne kažem da ni u ovim godinama ne bih mogao igrati HNL. Osjećam se tako dobro. A zašto se nisam htio vratiti? Zato što sam vidio kako su prolazili neki drugi poznati igrači što su se vraćali u poznim igračkim godinama. Obično su ih pratili komentari da su se vratili da nešto zarade, da uzimaju mjesto mlađima, a meni sve to jednostavno nije trebalo u životu“, rekao je Pranjić koji je skupio 58 nastupa u dresu Vatrenih.

Dotaknuo se i profesionalnosti koja ga gura i nakon 38. godine života da igra nogomet, pa makar i u redovima ciparskog drugoligaša Agia Nape.

„Teško je ovo shvatiti ljudima koji se ne bave nogometom. Ja ga obožavam, a kako godine idu jedna za drugom, sve mi je teže i teže. Imam osjećaj da mogu igrati još godinama, a ključ je u tome da sam kroz karijeru vodio dobar život, profesionalan, kvalitetan. Vodio sam računa o prehrani, tijelu i sve to sada mi se vraća. Vidjet ćemo dokad će to trajati. Trenutno o mirovini ni ne razmišljam“, kaže Pranjić.

Prisjetio se i ljeta 2009. godine kada se odrekao dijela novca kako bi prešao iz nizozemskog Heerenveena u redove munchenskog Bayerna.

„To bi napravio svatko na mom mjestu. Situacija je bila takva da sam s Bayernom dogovorio sve uvjete, prošao sam i liječničke preglede, no onda je odjednom zapelo između klubova. Oni za mene nisu željeli dati iznad sedam milijuna eura, dok je moj tadašnji klub Heerenveen tražio još oko 700.000. U vrijeme pregovora bio sam u Hrvatskoj kada mi je odjednom zazvonio mobitel, a s druge strane bio je agent koji mi je rekao da je sve propalo jer se klubovi ne mogu dogovoriti. Kao da mi je mrak pao na oči. Bayern te ne zove svaki dan, igrati za jedan takav klub bilo je ravno snu i nisam mogao dozvoliti da cijela priča propadne. Ponudio sam se da doplatim razliku tako što sam smanjio svoj trogodišnji ugovor za 230.000 eura“, izjavio je Pranjić.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Danijel PranjićHrvatska nogometna reprezentacijaCipar

Ostale Vijesti