Poznati prvi sudionici četvrtfinala Prvenstva Azije

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 20.01.19. | 20:56

Odigrane tri utakmice.

Poznata su prva tri sudionika Prvenstva Azije koje se igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vijetnam je prošao dalje nakon boljeg izvođenja penala protiv Jordana te će u četvrtfinalu igrati protiv boljega iz dvoboja Japan – Saudijska Arabija koji se igra sutra. Zanimljivo, Vijetnam (točnije Južni Vijetnam) je na prva dva prvenstva, na kojima su sudjelovale samo četiri reprezentacije, odigranima 1956. i 1960. osvojio četvrta mjesta, a posljednji put na prvenstvu, prije ovoga, igrali su 2007. kada su također dospjeli do četvrtfinala.

Najmnogoljudnija zemlja svijeta Kina izborila je dvoboj protiv Irana svladavši Tajland s 2:1. Tajland je poveo u 31., da bi Kina u razmaku od 67. do 71. stigla do preokreta. Kina još nikada nije osvojila naslov Azije, a u dva navrata (1984. i 2004.) stigla je do drugog mjesta.

Iran je pak s „rutinskih“ 2:0 protiv Omana izborio četvrtfinale protiv Kine. Iran je tradicionalno jedna od najjačih Azijskih reprezentacija, no naslov prvaka Azije čeka od 1976. Ove godine igraju najbolje i u ovom trenutku jedni su od najvećih favorita za naslov.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Prvenstvo Azije

Ostale Vijesti