REUTERS/Henry Romero
REUTERS/Henry Romero

Poznati polufinalisti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Oceaniji

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 20:24

Poznate su sve četiri reprezentacije koje su izborile plasman u polufinale oceanijske zone kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, a to su Novi Zeland, Papu Nova Gvineja, Tahiti i Solomonski Otoci.

Novi Zeland je u posljednjem kolu B skupine deklasirao Novu Kaledoniju sa 7-1 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok je u izravnom sudaru za drugo mjesto Papu Nova Gvineja porazila Fidži sa 2-1.

Novi Zeland nije imao problema protiv Nove Kaledonije u susretu igranom u Dohi. Alex Greive (8, 45) i Chris Wood (83, 89) zabili su po dva gola, dok su strijelci za pobjednički sastav bili i Logan Rogerson (36), Andre de Jong (75) i Bill Tuilloma (81). Za suparnički sastav pogodak je zabio Jean-Philippe Saiko (12).

U drugom susretu Papu Nova Gvineja i Fidži su u direktnom sudaru, također u Dohi, odlučivali o drugom mjestu u skupini. Fidži je poveo u 12. minuti golom Tevita Waranaivalua, no isti je igrač u 42. minuti zaradio crveni karton. Papu Nova Gvineja je s igračem više okrenula rezultat postigavši dva gola. Ati Kepo je izjednačio u 45. minuti, a gol za pobjedu zabio je Tommy Semmy u 63. minuti.

Novi Zeland je osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede, Papu Nova Gvineja je druga sa šest bodova, Fidži ima tri, a Nova Kaledonija je na začelju bez bodova.

U drugoj skupini u kojoj je odigrana samo jedna utakmica, Solomonski Otoci su pobijedili Tahiti sa 3-1, dok su Vanuatu i Cookovo Otočje odustali od nastupa zbog epidemije koronavirusa u njihovim redovima.

U polufinalnim susretima koju su na rasporedu 27. ožujka u Dohi igrat će Novi Zeland i Tahiti, te Solomonski Otoci i Papu Nova Gvineja.

Finale je na rasporedu 30. ožujka, a pobjednik iz zone Oceanija igrat će protiv četvrtoplasirane ekipe iz CONCACAF-a za mjesto na World Cupu.

(HINA)


Tagovi

Novi Zelandnovozelandska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti