Mike Hutchings/ REUTERS
Mike Hutchings/ REUTERS

Poznata ptica selica sletjela u gnijezdo: Svjetski rekorder odlazi u mirovinu!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 20:30

Urugvajski "luđak" danas je odigrao svoju posljednju utakmicu

Sebastian “Loco” Abreu u 44. godini života je odlučio nogometu reći dosta. Nogometaš koji je u karijeri promjenio čak 31 dres u deset različith zemalja svijeta, danas je odigrao svoju posljednju profesionalnu utakmicu za klub Sud America u prvenstvu Urugvaja. No, Abreu se ne miče sa zelenog travnjaka. Dapače. Najpoznatiji “luđak” Urugvaja već se planira vratiti kao trener. Kao trener-igrač vodio je urugvajski Boston River prošle godine, no nije poznato gdje će ovaj vagabundo odseliti u novu trenersku avanturu.

U bogatoj karijeri, uglavnom je šetao po klubovima Južne Amerike, uz kratke izlete u Izrael (Beitar Jeruzalem), Grčku (Aris) i Španjolsku (Real Sociedad).

Igrao je i za reprezentaciju. U 70 nastupa je postigao 26 pogodaka, no svima će najviše ostati u sjećanju po jednom penalu. Bilo je to 2010. godine, igralo se četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Urugvaj i Gana su remizirali (1-1) nakon 120 minuta igre. Nakon četiri ispucane serije jedanaesteraca, Urugvajci su imali 3-2 i udarac za povijest. Odgovornost je preuzeo tko drugi nego ”Loco”. Nakon laganog zaleta, ovaj “luđak” je hladnokrvno izabrao “panenku” i poslao svoju reprezentaciju u polufinale.

Uživaj u mirovini legendo!


Tagovi

Sebastian AbreuUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacijaGanaJužnoafrička republikaPenalipanenka

Ostale Vijesti