Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Poznat raspored nove sezone Hrvatske nogometne lige, Dinamo dočekuje Hajduk u petom kolu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.06.22. | 11:47

Branitelj naslova u prvom kolu dočekuje Lokomotivu, dok će Bijeli na gostovanje u Pulu.

U Zagrebu je danas održan ždrijeb natjecateljskih brojeva Hrvatske nogometne lige za sezonu 2022/2023 čime je poznat raspored odigravanja utakmica 32. izdanja elitnog domaćeg nogometnog prvenstva.

Prva utakmica prvog kola nove sezone HNL-a na rasporedu je u petak 15. srpnja, a prvi najveći derbi hrvatskog sporta igrat će se u okviru 5.kola kada će Dinamo na Maksimiru dočekati Hajduk .

No, postoji mogućnost da se nanjveći hrvatski derbi ipak ne odigra u zadanom terminu. Naime, odigravanje derbija ovisi o uspjehu Dinama u Ligi prvaka. Ako Plavi ranije pokleknu i ispadnu iz borbe za Ligu prvaka, tad će se derbi odigrati u zadanom terminu. Ako pak prođu prvu prepreku i 16. kolovoza igraju europsku utakmicu, tada će se najveći derbi hrvatskog nogometa odogoditi, moguće čak i za 2023. godinu.

Poludirigiranim ždrijebom je odlučeno da se u prvom kolu sastaju Istra 1961 – Hajduk, Varaždin – Slaven Belupo, Dinamo – Lokomotiva, Osijek – Gorica, Šibenik – Rijeka.

Cijeli raspored prvog kruga možete vidjeti na slici dolje. Istaknimo da je prvi derbi ‘velike četvorke’ u 2. kolu kad na Poljudu gostuje Rijeka. Dinamo nakon Hajduka ponovno ima domaćinstvo i to Osijeku, dakle dva derbija zaredom doma, u sljedećem krugu, pak, u gostima. Osijek je domaćin Hajduku u sedmom kolu, a Dinamo dočekuje Rijeku u osmom. U devetom, pak, kolu, sastaju se Rijeka i Osijek, dakle, u posljednjem 36. Osijek – Rijeka! U nijednom kolu nema dva derbija ‘velike četvorke’ kao što je bilo prošle sezone…

Dinamo je kao prvak mogao birati natjecateljski broj i izabrao je ponovno 'trojku', tako da bude domaćin u petom i šestom kolu u kolovozu, jer tada se igra odlučujuće pretkolo Lige prvaka ili Europske lige, pa da ne treba putovati za vikend između tih dvaju utakmica. No, dogodilo se da ta domaćinstva budu domaći derbiji s Hajdukom i Osijekom...

Zanimljivo je pogledati i tko će igrati s kim u posljednjem, 36. kolu: Hajduk - Šibenik, Osijek - Rijeka, Dinamo - Gorica, Varaždin - Lokomotiva i Istra 1961 - Slaven Belupo.


Tagovi

HNLPrva HNLraspored natjecanjaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti