Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Povremeni reprezentativac BiH te bivši član Gorice i Slavena ostao bez kluba

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 01.10.21. | 21:18

Transfer u Saudijsku Arabiju zaradio je sjajnim igrama u Premijer ligi, a posljednji angažman imao je u Kuvajtu

Nevjerojatno, ali istinito. Benjamin Tatar je predstavljen kao pojačanje u Qadsia SC iz Kuvajta krajem srpnja kada je odradio ovaj bliskoistočni transfer iz saudijske Abhe. Tri mjeseca kasnije , portal sportske.ba donosi vijest kako je avantura u Kuvajtu završena!

Razlog nije poznat, lijevi krilni napadač koji je prošle godine debitirao za Zmajeve ima “slobodne papire” i može potražiti novu adresu. Novi klub bi trebao naći beu većih poteškoća, Benjamin je do odlaska u Saudijsku Arabiju bio respektabilni napadač.

U Gorici je zbilja dominirao. Premda nije doživio ulazak kluba u 1. HNL, skupio je 47 nastupa uz 21 pogodak. U Slavenu se zadržao sam ojednu sezonu i to bez učinka, no zato je procvao u Sarajevu. 81 odigran susret, 33 pogotka, 19 asistencija. Okušao se i u Ligi prvaka. Sarajevo je u setonu 19/20 odigrao dvije utakmice protiv Celtica, Tatar je bio strijelac u 2:1 porazu na Celtic Parku.

Igrao je i kvalifikacije Europske lige, no tamo nije uspio ući u listu strijelaca protiv jake Atalante, koja je uostalom nanijela ogroman, 8:0 poraz na stadionu Asima Ferhatovića Hase koji je nekada nosio ime Koševo.

Sve u svemu, dobar poziv za povratak u HNL. Iskustvo ima, u najboljim je godinama, interesa za njegove usluge će svakako biti.


Tagovi

Benjamin TatarFK SarajevoSlaven BelupoHNK Gorica

Ostale Vijesti