THILO SCHMUELGEN/Action Images
THILO SCHMUELGEN/Action Images

Povremeni hrvatski reprezentativac definitivno odlazi iz njemačkog velikana na kraju sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 12:25

Opcija o otkupu ugovora neće biti aktivirana.

Marin Pongračić definitivno napušta Borussiju Dortmund na kraju sezone. 24-godišnji hrvatski branič je postao član njemačkog velikana posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka kad je stigao iz Wolfsburga na posudbu do kraja sezone. BVB je u ugovor ugradila i opciju da isti mogu otkupiti, ali prema najnovijim informacijama koje donosi njemački Kicker to se ipak neće dogoditi.

Pongračić je u mlađim uzrastima nosio, između ostalog, i dres Bayerna, dok je u dresu Red Bull Salzburga napravio pravi iskorak u seniorskom nogometu. Nakon dvije i pol godine u Austriji, Pongračić je transferiran u Wolfsburg za devet milijuna eura, ali u godinu i pol dana nije uspio opravdati status velikog pojačanja. No, upitno je koliko je za to kriv baš on, a koliko splet nesretnih okolnosti. Naime, otkako je postao član Vukova, pokosili su ga koronavirus, a onda i mononukleoza. Dojam je kako ga sreća nije pomazila kad je trebala, a u BVB je stigao kao vatrogasno rješenje budući da je njemački velikan na početku sezone imao ogromnih problema s ozljedama.

Ove sezone je za Wolfsburg skupio 16 nastupa u svim natjecanjima, s tim da je njih 10 u Bundesligi. Od pet hrvatskih nogometaša u elitnom rangu njemačkog nogometa, Pongračić je prema popularnoj stranici Who Scored igrao najslabije. Njegova prosječna ocjena je 6.40, dok je usporedbe radi najbolji Portugalac Ramos (Arminia) s ocjenom 7.53. Joško Gvardiol je na 11. mjestu od svih središnjih braniča s prosječnom ocjenom 7.12.

Ne čude tako natpisi da će se Pongračić gotovo pa sigurno na kraju sezone vratiti u klub s kojim ima važeći ugovor do ljeta 2024. godine. Nijemci pišu da BVB neće otkupiti njegov ugovor za oko 12 milijuna eura što stoji u ugovoru, a jedan od razloga tome je i dolazak Sulea iz Bayerna koji će od sljedeće sezone igrati za BVB. Osim toga, veću priliku trebao bi dobiti Francuz Soumaïla Coulibaly, dok će Dan-Axel Zagadouu uskoro biti ponuđeno produljenje suradnje budući da je ušao u posljednje mjesece ugovora.


 


Tagovi

Marin PongračićBorussia DortmundWolfsburgposudba

Ostale Vijesti