Povratnik u redove Studenata: Siguran sam da smo bolji od Dinama i da ga možemo prvi puta pobijediti!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.18. | 12:50

Gradski derbi u ¼ finalu Kupa.

Večeras će se odigrati tri utakmice četvrtine finala kupa Hrvatske u futsalu. Prvoligaši Split Tommy i Vrgorac ugostit će drugoligaše Aureliju, odnosno Torcidu, a najzanimljivija utakmica odigrat će se u dvorani II Doma sportova između dva prvoligaša i gradska rivala Futsal Dinama i Alumnusa.

>> Rekordni prihodi za Plave: Futsal Dinamo uprihodio prvi milijun

Ova dva kluba su „stari znanci“. Okosnicu Dinama, koji predvodi ligašu ljestvicu, čine igrači koji su s Alumnusom 2014. osvojili naslov prvaka. Dinamo i Alumnus susreli su se do sada sedam puta i svaki puta je slavio Futsal Dinamo, iako su Studenti u nekoliko navrata prilično namučili Modre.

Prvi susret ove dvije momčadi dogodio se u finalu Regionalnog kupa 2014. Alumnus je tada bio aktualni prvak, a Futsal Dinamo drugoligaš koji je u novom, članskom obliku tek krenuo s natjecanjem. Alumnus je poveo 3:1, a u posljednju se minutu ušlo s prednosti Alumnusa od 3:2.

No, Dinamo je vođen fanatičnim navijanjem ispunjene Cibone u posljednjoj minuti zabio dva gola i stigao do svojeg povijesnog prvog trofeja.

 

Pred gradski derbi odlučili smo porazgovarati s Ivanom Tvrtkom Pajalićem koji se vratio u Alumnus nakon što je jesenski dio sezone proveo u redovima aktualnog prvaka Nacionala. Kakva je aktualna momčad Alumnusa u odnosu na onu u kojoj si igrao prošle sezone?

„Vratio sam se nakon pola godine u dosta izmijenjenu ekipu. Imamo dosta novih dečki, poput Durlena, Pezelja, Matkovića, Modrog, a i oni koji su ostali od prošle sezone su dobili dodatno iskustvo i sigurnost, tako da su za klasu bolji. Na polusezoni je sa mnom iz Nacionala došao Borkovic, Herceg je stigao iz Dinama, Ivan Matan se vratio iz Maribora pa, kada sve zbrojim, mislim da smo puno jača, gladnija i dinamičnija ekipa nego prošle sezone“, rekao nam je Pajalić.

Kako ste zadovoljni ulaskom u polusezonu u kojoj ste prvo u osmini finala Kupa razbili Uspinjaču 4:0, a zatim u prvenstvu svladali Albonu Potpićan (6:2) i remizirali s Crnicom (4:4) te trenutno držite osmo mjesto, s dva boda manje od pozicije koja vodi u play-off?

 „Početak polusezone je dosta dobar. Odradili smo odlične pripreme, 'razmontirali ' Uspinjaču i Potpican te nes(p)retno remizirali sa Crnicom. Za odličan početak nam još jedino fali prolazak na Final four kupa“.

Imate li snage pobijediti Futsal Dinamo, vodeću momčad prvenstva, koja vas je svladala u prethodnih sedam dvoboja?

„Itekako smo svjesni činjenice da Alumnus nema službenu pobjedu nad Dinamom i mislim da nam je to dodatna motivacija za pobjedu navečer. Siguran sam da je ova ekipa kvalitetom čak i bolja od Dinama, samo ovisi hoćemo li u to vjerovati i pokazati kvalitetu na terenu. Očekuje nas sigurno ljepotica četvrtfinala kupa“.

Malonogometni kup Hrvatske, četvrtfinale:

Split Tommy – Aurelia Futsal  27.2. 18:30
Vrgorac – Torcida   27.2.2018.
Futsal Dinamo – Alumnus 27.2. 20:45
Našice - Petrinjčica 28.2. 20:00

Razgovarao: Niko Rukavina

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

FutsalFutsal DinamoAlumnus

Ostale Vijesti