REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Povratak velikana: Peterostruki prvaci se vraćaju u Bundesligu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 08.05.22. | 10:02

Gubili su 2:0 od St. Paulija, sjajan gol im je zabio nova velika nada hrvatskog nogometa, a onda su okrenuli sve i osigurali povratak među elitu

Schalke se vraća u Bundesligu. Prošle sezone posrnuli div odigrao je neprepoznatljivo i sramotno ua klub njihovog renomea. No, kriza je riješena ekspresno kao i povratak među elitu. Slavili su jučer protiv St. Paulija na domaćem terenu, točnije uspjeli su se vratiti nakon što im je nova nada hrvatskog nogometa Igor Matanović zabijao dva puta u prvom dijelu. Na krilima Simona Teroddea(47', 71') i Zalazara okrenuli su na 3:2 za veliko slavlje u Gelsenkirchenu.

Zabio je Matanović u 9. minuti, a poseban je gol bio onaj u 17. kad se majstorijom oslobodio dvojice čuvara i zabio u suprotan kut. Na kraju susreta od 90. do 95. minute Matanović je zaradio dva žuta kartona i isključenje, a njegov klub je završio utakmicu s dvojicom igrača manje jer je ranije u 81. minuti pocrvenio Beifus.

Pogodak Matanovića za 2:0 pogledajte OVDJE.

Nedavno se Matanović, inače rodom iz Hamburga, odlučio da će nastupati za Vatrene unatoč nastupu za njemačku U-19 selekciju. Ovu sezonu proveo je u St. Pauliju na posudbi iz Eintracht Frankfurta.

Schalke je u aktualnoj sezoni njemačke 2. lige imao najveću prosječnu posjećenost od svih klubova drugoligaša, a 34-godišnji iskusni njemački napadač Simon Terodde najbolji je strijelac prvenstva s 29 golova u 29 utakmica. Doprinio je i četiri asistencije. 



Tagovi

2. BundesligaSchalkeIgor Matanović

Ostale Vijesti