Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Povratak HNL-a na HTV utakmicom na Rujevici

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.09.22. | 13:36

Nedjelja od 15 sati bit će stalni termin domaćeg nogometa na Drugom programu HRT-a, a ugovorom je Hrvatska radiotelevizija osigurala prijenos 27 utakmica

Hrvatska radiotelevizija (HRT) prijenosom utakmice Rijeka – Šibenik u nedjelju 18. rujna nakon punih 11 godina stanke vraća izravne prijenose Hrvatske nogometne lige u program javnog servisa, priopćio je HRT.

Tako će nedjelja od 15 sati biti stalni termin domaćeg nogometa na Drugom programu HRT-a, a ugovorom je Hrvatska radiotelevizija osigurala prijenos 27 utakmica, među njima su četiri derbi dvoboja takozvane velike četvorke, počevši od nedjelje, 2.listopada, kada će gledatelji će moći pratiti Jadranski derbi u kojem će se sastati Rijeka i Hajduk.

Također, emisija Stadion s početkom jesenske sheme ide u novom terminu – nedjeljom od 21 sat na Drugom programu, priopćio je HRT, ali samo ove nedjelje iznimno nešto ranije između dvije utakmice završnice Europskog prvenstva u košarci.

 Komentator prvog prijenosa utakmice domaćeg nogometnog prvenstva između Rijeke i Šibenika je mladi Luka Petrinec, inače ponajbolji igrač hrvatske malonogometne reprezentacije sportskih novinara, koji je iznimno ponosan što je baš njemu pripala ta čast. Naime, prije 11 godina njemu je bilo 24 godine, studirao je i imao aktivnu nogometnu karijeru i mogao je samo maštati o tome da komentira utakmice HNL-a.

“Oduševljen sam s vaterpolskim doživljajem iz Splita, atmosfera u Spaladium areni bila je fenomenalna, SP u vatrepolu mi je bio pravi užitak raditi i pratiti Hrvatsku sve do zlata”, kazao je Luka.

“Što se tiče Sportskog odjela HTV-a i mene osobno, izuzetno smo sretni što su prvo pregovori uspješni završili i što vjerujem na veliko zadovoljstvo naših gledatelja HNL u punome obujmu vraćamo na naš program. Stalno smo kroz emisiju Stadion nudili i nogometnu i sudačku analizu, sada se evo vraćamo i na sama nogometna borilišta. Imali smo vrlo sadržajno ljeto, s puno svjetskih i europskih prvenstava, koji su na neki način kulminaciju doživjeli sa zlatom vaterpolista u Splitu. Nažalost, košarkaši su nas sve skupa malo razočarali, ali evo EuroBasket pratimo do samoga kraja i s velikim nestrpljenjem čekamo tu nedjelju i utakmicu na Rujevici. Vrlo brzo za samo dva mjeseca, stiže nam i Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje polako ulazimo u samu završnicu priprema”, izjavio je novi urednik sportske redakcije Marko Šapit za portal HRT Sport.

Izravan prijenos utakmice Rijeka – Šibenik je u nedjelju 18. rujna na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 14:55 sati. (Hina, G)

HNL, 10. kolo

Petak, 16. rujna

Varaždin - Slaven Belupo, 19.00

Subota, 17. rujna

Gorica - Osijek, 16.55

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 18. rujna

Rijeka - Šibenik, 15.00

Lokomotiva - Dinamo, 17.15


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HRTHrvatska nogometna ligaHNLHNK RijekaNK Šibenik

Ostale Vijesti