Vanja Zubcic/Pixsell
Vanja Zubcic/Pixsell

Povijesna pobjeda Jaruna na otvaranju Druge HNL

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.08.21. | 19:39

U Dugopolju je odigrana utakmica prvog kola nove drugoligaške sezone

Na otvaranju nove sezone Druge HNL Dugopolje je ugostilo momčad novog drugoligaša Jaruna. U tvrdoj utakmici Zagrepčani su zasluženo došli do prve povijesne pobjede u drugoligaškom rangu. Postigli su dva gola u drugom poluvremenu, prvog nakon dobre akcije, drugog nakon brze kontre i kući otišli pjevajući.

Dugopolje može žaliti za dvije vratnice, sreća je bila na strani gostiju.

U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, Dugopolje je zaprijetilo u sedmoj minuti kada je Glavović iskosa zatresao prvu vratnicu. Bio je na lopti i vratar gostiju Spudić, odbijanac su očistili braniči Jaruna.

U 23. minuti gosti su mogli zaprijetiti preko brzog Dujmovića, pobjegao je za trenutak dvojici čuvara, ali ga je u zadnji čas stigao Kurtović i odnio loptu.

U drugom dijelu gosti iz Zagreba su bili nešto bolji i konkretniji pa su u 66. minuti došli do vodstva. Nakon nekoliko dodavanja Korejac Kim je uposlio Filipa Dujmovića koji se driblingom riješio čuvara i s osam metara zakucao loptu u bliži kut.

Pokušali su Dugopoljci izjednačiti, u 77. minuti su drugi put zatresli vratnicu, Glavović nije imao sreće iz voleja s 10 metara.

Ali, zato su igrači Jaruna bili precizni, u 80. minuti brzonogi Bamba je u kontranapadu pobjegao svima te snažnim udarcem pogodio za 0:2.

Bio je to i konačni rezultat, tri boda otišla su za Zagreb.


Tagovi

Druga HNLDugopoljeNK Jarun

Ostale Vijesti