REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Poveli nakon 30 sekundi: Rebić asistent u pobjedi Milana, Pašalić zabio utješni gol (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 22:32

Novim su trobodom na ljestvici preskočili gradske rivale Inter

U posljednjoj utakmici 7. kola talijanske Serie A, nogometaši Milana u Bergamu su slavili nad Atalantom rezultatom 3:2. Prvi pogodak zabio je Davide Calabria već u 1. minuti, a vodstvo udvostručio Sandro Tonali u 43. U nastavku, u 78., precizan je Rafael Leao, a rezultat s bijele točke u 85. smanjuje Duvan Zapata. Ante Rebić je za goste igrao od prve minute, dok je Mario Pašalić, strijelac petog i posljednjeg pogotka u 94., za domaćine je ušao u 87.

Prva akcija na dvoboju odmah je rezultirala pogotkom. Lopta je krenula iz obrane Rossonera i nakon nekoliko brzih dodavanja stigla do našeg Ante Rebića, koji još brže u napadu upošljava Calabriju, inače desnog beka. Zamisao Stefana Piolija očito je bila takva da njegovi bekovi na početku pokušaju iznenaditi Atalantu odlaskom u napad, i to mu se isplatilo. Jean Musso prvi je pokušaj Calabriji obranio, ali drugi nije mogao.

Pogodak Calabrije pogledajte OVDJE.

Gian Piero Gasperini očito nije očekivao ovakav Milan pa je već u 24. minuti ustaljenog veznjaka Matea Pessinu zamijenio defanzivcem Giuseppeom Pezzellom. Njegovoj momčadi to nije pomoglo, jer Rossoneri nakon greške Rema Freulera u 43. u vlastitoj polovici gube 2:0. Švicarac se poigravao i loptu mu je uzeo nadobudni Sandro Tonali, koji je potom sjurio i snažno zatresao mrežu protivničkog vratara.

Pogodak Tonalija pogledajte OVDJE.

Zanimljivo, Tonaliju je to drugi zgoditak u sedam ovosezonskih ligaških nastupa, jedan više nego u njegovih prvih 60 nastupa u prvenstvu.

Točku na i večerašnjeg susreta stavio je Rafael Leao u 78. minuti. Theo Hernandez dobrih je 30 metara trčao prema golu Atalante, a onda pred kaznenim prostorom na lijevu stranu dodao portugalskom napadaču koji je unutar kaznenog prostora opalio iz prve i osigurao pobjedu gostima.

Pogodak Leaa pogledajte OVDJE.

Momčad u plavo-crnim dresovima do prvog pogotka dolazi u 85. Brazilac Junior Messias igrao je rukom u kaznenom prostoru svog Milana i sudac je nakon konzultiranja VAR-a odlučio dodijeliti jedanaesterac. Siguran izvođač s 11 metara je Duvan Zapata.

Pogodak Zapate pogledajte OVDJE.

Dvije minute kasnije, u igru ulazi Mario Pašalić, strijelac pogotka u posljednjoj minuti nadoknade. Zapata je ubacio s desne strane, Pašalić pored opuštenih Rossonera ostao sam i nemoćnom Mikeu Maignanu zabio za konačnih 3:2.

Pogodak Pašalića pogledajte OVDJE.

Milan u idućem kolu 16. listopada na San Siru dočekuje Tudorovu Veronu (20:45), dok Atalanta dan kasnije ide u goste Empoliju (15:00).

Serie A, 7. kolo:

01.10. Cagliari - Venezia 1:1

02.10. Salernitana - Genoa 1:0

02.10. Torino - Juventus 0:1

02.10. Sassuolo - Inter 3:1

03.10. Bologna - Lazio 3:0

03.10. Sampdorida - Udinese 3:3

03.10. Verona - Spezia 4:0

03.10. Roma - Empoli 2:0

03.10. Fiorentina - Napoli 1:2

03.10. Atalanta - Milan 2:3



Tagovi

ItalijaSerie AMilanAtalantaMario PašalićAnte Rebić

Ostale Vijesti