Newscom/PIXSELL
Newscom/PIXSELL

Povećava se hrvatska kolonija u prvaku Rumunjske: Denis Kolinger novi je igrač Cluja

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.06.22. | 15:00

Nakon godinu i pol napušta Vejle.

Denis Kolinger nakon godinu i pol dana zaključuje svoju dansku avanturu te će karijeru nastaviti u novom/starom prvaku Rumunjske Cluju. Stasiti branič priključuje se maloj hrvatskoj koloniji na posudbu u trajanju od godine dana, a u novom klubu dočekat će ga najbolji klupski strijelac Gabriel Debeljuh zajedno s Markom Dugandžićem, Lovrom Cvekom, Karlom Muharom, Karlom Bručićem, Mateom Sušićem i Karlom Leticom.

Prije odlaska u Dansku Kolinger je igrao za Zagreb i Lokomotivu, u 1. HNL skupio je 199 nastupa, 6 pogodaka i 2 asistencije, a jedini nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju upisao je sredinom 2017. godine u prijateljskom ogledu protiv Meksika kad je Hrvatska u LA-u (2:1).

Cluj je prošle sezone bio prvak Rumunjske, a to im je peti naslov prvaka zaredom. Hrvatima su oduvijek bili naklonjeni, od stranaca su u klubu imali samo više Portugalaca (32) i Brazilaca, dok se dolaskom Bručića, Muhara i sad Kolingera broj Hrvata u dresu Cluja popeo do 17. lip. 22.

Kolinger je ugovorno vezan za Vejle do ljeta 2025. godine, njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 500 tisuća eura, a u slučaju da zadovolji čelnike prvaka Rumunjske, njegov ugovor može biti otkupljen.


Tagovi

Denis KolingerVejleClujGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti