Reuters
Reuters

Potvrđena optužnica protiv Barcelone za davanje mita sucima, spominje se izbacivanje iz Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 14:00

Šok za Blaugranu!

Španjolski nogomet i velikana iz Barcelone potresa veliki skandal. Naime, sud u Barceloni potvrdio je optužnicu protiv katalonskog nogometnog ponosa za davanje mita sucima. S Pirineja stižu vijesti i da je policija upala u urede nogometnog saveza, te pokušava pronaći dodatnu dokumentaciju vezanu uz suce i suđenje Barceloni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Cijela priča krenula je prošle godine kada je pokrenuta istraga pod sumnjom da je Barcelona sudjelovala u podmićivanju sudaca. Preciznije, čelnici Barce osumnjičeni su da su u periodu od 2001. do 2018. godine na račun tvrtke Josea Negreire, sada već bivšeg potpredsjednika španjolske sudačke komisije, uplatili 8,4 milijuna eura, a zauzvrat su dobili željene suce i željeni sudački tretman. U periodu od 2003. do 2010. godine predsjednik je bio i aktualni čelnik Barcelone Joan Laporta, no njega se ne tereti u ovom slučaju.

Barcelona je svojedobno priznala “sporne uplate” ustvrdivši da je riječ o naknadi za usluge oko izrade profila i načina suđenja sudaca koji im su dodijeljeni braneći obrazloženjem kako je to uobičajena praksa u svijetu profi-nogometa. Pitanje je koliko će to obrazloženje proći na sudu.

Prema pisanju španjolskih medija Barci prijete rigorozne kazne, spominje se čak i izbacivanje iz Europe, a to bi u svakom slučaju bio snažan udarac za Laportin pokušaj da vrati klubu nekadašnji sjaj. Laporta se zadužio kod investicijskih fondova, s tim sredstvima krenuo u veliku rekonstrukciju stadiona i momčadi.



Tagovi

BarcelonaLiga prvaka

Ostale Vijesti