Potvrđen najgori scenarij: Za kapetana Liverpoola sezona završena!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.04.16. | 18:54

Kapetan Liverpoola Jordan Henderson propustit će ostatak sezone zbog ozljede koljena i bit će pod velikim upitnikom na nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

BBC piše kako se procjenjuje da će s terena izbivati od šest do osam tjedana. Prva utakmica Engleske na Euru je 11. lipnja, za devet tjedana.

Jordanu Hendersonu su stradali ligamenti koljena u sinoćnjoj utakmici četvrtfinala Europske lige protiv Borussije Dortmund, koja je završena 1:1.

Veznjak Liverpoola je za 'Redse' ove sezone odigrao 22 utakmice i zabio je dva pogotka. Premiership završava 15. svibnja, a kontinentalna smotra počinje desetog lipnja.

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson, koji će popis 23 igrača objaviti 12. svibnja je vrlo jasno poručio kako u Francusku neće voditi igrače koji nisu spremni.

Ne bih bio sretan da povedem igrače s nadom da će se oporaviti i vratiti u pravu formu tijekom prvenstva“.

25-godišnji Henderson je startao u šest od deset utakmica Engleske u kvalifikacijama, kao i u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke u ožujku.

Liverpool do kraja sezone očekuje još osam utakmica u Premiershipu, a 14. travnja ugošćuje Borussiju u uzvratu četvrtfinala Europske lige.

Engleska u prvoj utakmici u skupini na Europskom prvenstvu igra protiv Rusije, pa potom slijedi okršaj s Walesom, a onda zaključno i sa Slovačkom.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jordan HendersonRoy HodgsonEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti