REUTERS/Valentyn Ogirenko
REUTERS/Valentyn Ogirenko

Potencijalni protivnik Osijeka u 3. pretkolu doveo trećeg strijelca u povijesti Ukrajine

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 16:08

Jako ozbiljno pojačanje.

Nogometaše Osijeka u četvrtak očekuje prva utakmica drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv mađarskog ZTE-a. Ako igrači Stjepana Tomasa uspješno preskoče ovu prepreku, u trećem pretkolu očekuje ih dvoboj protiv boljeg iz dvomeča između rumunjskog CFR Cluja i Adana Demirspora iz Turske. Utakmice trećeg pretkola na rasporedu su 10. i 17. kolovoza.

CFR Cluj danas je potvrdio i veliko pojačanje za dvoboje protiv Adane, a možda i Osijeka. Naime, njihovo najnovije pojačanje je legendarni ukrajinac Jevhen Konopljanka. Iskusni 34-godišnji veznjak napadačkih sklonosti potpisao je vjernost klubu iz drugog najvećeg rumunjskog grada na dvije sezone. U Cluj stiže nakon sezonu i pol u poljskoj Cracoviji, za koji je prošle sezone odigrao 26 utakmica, u kojima je ostvario učinak od po dva gola i asistencije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Konopljanka je dijete Dnjipra, nakon kojeg je igrao za Sevillu, Schalke, Šahtar i spomenutu Cracoviju. Osim dojmljive klupske, iza Konopljanke je još respektabilnija reprezentativna karijera. Za Ukrajinu je odigrao 87 utakmica, po čemu je osmi s najviše nastupa za reprezentaciju. S 21 postignutim pogotkom, Konopljanka je treći najbolji strijelac u povijesti Ukrajine, a više od njega zabili su samo Andrej Jarmolenko i Andrij Ševčenko. Posljednji nastup za selekciju koju danas vodi Oleksandr Petrakov, Konopljanka je upisao u ožujku ove godine protiv Engleske. Nema sumnje, bit će ozbiljno pojačanje za CFR Cluj, a tamo će ga dočekati hrvatska mini kolonija – Anton Krešić, Lovro Cvek i Karlo Muhar. (I.M.)




Tagovi

Jevhen KonopljankaCluj

Ostale Vijesti