Potencijalni hrvatski reprezentativac pred potpisom za posrnuli engleski ugledni klub

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.09.20. | 17:32

Želi ga dovesti i Dynamo Houston, ali draža mu je opcija otočki nogomet.

Ranije ove kalendarske godine, netom prije izbijanja pandemije koronavirusa, povukla se priča o novom potencijalnom hrvatskom reprezentativcu koji trenutno kruh zarađuje u rodnoj Argentini. Riječ je o Mateu Bajamichu, 21-godišnjem napadaču tamošmnjeg Instituto AC Cordobe iz druge lige.

Ovaj rođeni Argentinac ima hrvatske korijene, a prvi ga je u javnosti spomenuo izbornik hrvatske U21 reprezentacije Igor Bišćan na čijem je radaru već neko vrijeme. Štoviše, sam igrač je otkrio kako želi zaigrati za (mini) Vatrene, naravno, ukoliko poziv dođe.

 

 

Bajamich je u 29 prvenstvenih nastupa ove sezone zabio devet golova i tako je stigao na radar i drugih inozemnih klubova, pa tako i posrnulog engleskog uglednika Sunderlanda. „Crne mačke“ trenutno igraju u trećem rangu engleskog nogometa, League One, a nakon nekoliko promjena u upravi kluba, sada su se okrenuli – tvrdi Roker Report, lokalni fanzin i podcast koji prati isključivo Sunderland – analitičkom pristupu i takozvanom „data driven“ pristupu kada je u pitanju regrutacija potencijalnih pojačanja.

Ranije ovog tjedna doveli su Arbenita Xhemajlija, a upravo je poslana i ponuda za Bajamicha od 500 tisuća eura, uz bogate bonuse te visok postotak od buduće prodaje, piše isti izvor.

Osim Sunderlanda, u igri je i Houston Dynamo, ali Bajamich preferira odlazak na Otok te njegov Instituto trenutno razmatra ponudu.

(Foto: youtube screenshot)


Tagovi

Mateo Bajamich

Ostale Vijesti