Postave za Derby della Madonnina - Perišić na travnjaku, Brozović na klupi? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.09.15. | 17:54

Večeras se igra 215. službeni Derby della Madonnina. Ukupno će to biti 300. sudar Intera i Milana.

Milanski derbi je uvijek nešto posebno, čak i kada Inter i Milan nisu u svojim najboljim izdanjima, kao što je to bio slučaj proteklih nekoliko godina. U ovu sezonu su oba kluba ušla s nekoliko značajnih pojačanja što je automatski donijelo i velike ambicije, a Inter bi večerašnjom potvrdom preuzeo i vrh Seria A kao jedini klub s maksimalnim učinkom.

Za razliku od Intera, koji je upisao svije pobjede (Atalanta i Carpi), Milan je u sezonu ušao s porazom od Fiorentine da bi u prošlom kolu pobijedili Empoli. No, s večerašnjom pobjedom bi se izjednačili s gradskim suparnikom na tablici.

Ako je vjerovati statistiku posljednjih susreta, večeras ne treba očekivati puno golova. U posljednjih šest dvoboja palo je tek sedam golova, a u niti jednoj se strijelci više od dva puta nisu upisali u listu strijelaca. Inter je u tom razdoblju upisao svije pobjede, Milan jednu, a tri su utakmice završile bez pobjednika. Inter je nešto uspješniji i što se tiče povijesti u službenim utakmicama – imaju 76 pobjeda, Milan 74, a 64 utakmice su završile neriješeno. Odigrali su oni i 85 nselužbenih, a u njima je uspješniji Milan s 39 utakmica uz 16 neriješenih te 30 pobjeda Intera.

Talijanski mediji špekuliraju i o postavama koje bi mogle istrčati večeras na San Siro. Kod Intera bi priliku mogao dobiti Felipe Melo, ali i naš Ivan Perišić koji bi, s Icardijem i Jovetićem, trebao tvoriti ofenzivni dio svoje momčadi, samo nismo sigurni hoće li Perišić i Jovetić zauzeti krilne pozicije, a Icardi biti usamljen u vrhu napada ili će Perišić svojevrsna lutalica, a Jovetić i Icardi napadački dvojac. Ulazak Mela u udarnu postavu, značio bi i premještanje Marcela Brozovića na klupu.

Postava Milana uključuje Abatea na desnom boku, a De Sciglia na lijevom. U momčadi bi također trebalo biti jedno od posljednjih pojačanja – Slovak Kucka, a napad Bacca – Luiz Adriano se već počeo potvrđivati.

Hoće li Mancini i Mihajlović večeras izaći upravo s ovakvim postavama, ostaje nam tek za vidjeti. Utakmica počinje u 20:45.

(Foto: FootyFormation.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Derby della Madonnina

Ostale Vijesti