foto: Pedro Fiuza/XINHUA/PIXSELL
foto: Pedro Fiuza/XINHUA/PIXSELL

Portugalski izbornik: "Opustimo li se protiv Hrvatske, u problemu smo"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 17:37

Svjestan je da je Hrvatska ipak druga na svijetu.

Hrvatska ovog utorka od 20:45 igra odlučujuću utakmicu protiv Portugala za ostajanje u elitnoj A skupini Lige nacija.

Portugalci su porazom protiv Francuza izgubili svaku priliku da budu prvi te bi mogli biti nešto demotiviraniji, dok su naši porazom protiv Švedske zakomplicirali svoj eventualni ostanak u skupini te više ne ovise sami o sebi, nego i Šveđanima, koji moraju imati isti učinak kao mi protiv Portugalaca. Iako smo bodovno izjednačeni, imamo isti omjer te gol razliku, kriterij koji se gleda jeste broj zabijenih golova, po kojem Hrvatska ostaje.

Pred novinare su izašli izbornik Fernando Santos te Ruben Dias.

"Ne bih pojedinačno analizirao hrvatske igrače. Jako dobro poznajemo hrvatsku reprezentaciju. Svjesni smo koliko je jaka i tako ćemo se i postaviti. Ipak su oni drugi na svijetu i maksimalno ih respektiramo. Utakmica za nas nije rezultatski važna, ali igramo za svoju zemlju", kratak je bio Dias.

Izbornik Santos podosta se uhvatio utakmice s Francuzima zbog koje su ga portugalski mediji uzeli na zub pišući o tome kako je išao na nulu protiv svjetskih prvaka. Santos se i u Splitu na neki način opravdavao za tu utakmicu.

"Nisam dobro spavao nakon te utakmice. Poštuje vaše kritike, ali se ne slažem s njima. Nikad nisam rekao da ćemo igrati na nulu nego sam postavio momčad da igra na pobjedu. Uzrujan sam jer nam je ovo četvrti poraz, a svaki poraz za mene je katastrofa. Možda sam morao pojačati malo vezni red, ali što je tu je. Triput sam gledao snimku utakmice. Bili smo dobri prvih deset minuta, a onda smo Francuzima prepustili igru. No, na bod sigurno nismo igrali i u to budite uvjereni", rekao je Santos.

Potom, odgovorio je na pitanja pojedinih hrvatskih novinara.

"Nažalost, više ne možemo biti prvi, ali to ne znači da ćemo igrati ležerno. Iz poštovanja prema drugoj reprezentaciji na svijetu igrat ćemo maksimalno ozbiljno. Uostalom, Portugal uvijek igra na pobjedu. Neću vam otkriti tko će igrati, a svi moji igrači imaju jednak status i svi su jednako dobri. Ako se opustimo protiv Hrvatske, imat ćemo puno problema", završio je prije nego je poveo momčad na trening.


Tagovi

NogometFernando SantosHrvatska nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti