REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Poraz u finalu označio je kraj: Legendarni Talijan završio karijeru!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 15:10

Talijanski novinar Romeo Agresti izvijestio je da je Chiellini sada odlučio objesiti kopačke o klin

Talijanska legenda Giorgio Chiellini navodno će objaviti da se povlači iz nogometa. Slavni 39-godišnji branič, koji je kao kapetan doveo Italiju do trona na Euru 2020. i pomogao Juventusu da osvoji niz domaćih pokala, posljednje dvije godine igra za Los Angeles FC u MLS-u. Tako je i u subotu navečer igrao u finalu MLS play-offa, no u njemu je LAFC izgubio 2-1 od Columbus Crewa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon toga je rekao:

"Jedna od dvije momčadi mora izgubiti nažalost. Bilo je to prekrasno putovanje. To bi mogla biti moja posljednja utakmica."

Talijanski novinar Romeo Agresti izvijestio je da je Chiellini sada odlučio objesiti kopačke o klin.

Vrhunac Chiellinijeve impresivne karijere dogodio se kada je vodio Azzurre do pobjede nad Engleskom na Wembleyju i osvojio posljednje Europsko prvenstvo.Ukupno je 117 puta igrao za talijansku reprezentaciju, povukavši se iz reprezentacije nakon što su izgubili Finalissimu 2022. od Argentine.

Na klupskoj razini, Chiellini je upisao 561 nastup za Juventus između 2004. i 2022., igrajući važnu ulogu u osvajanju devet uzastopnih naslova u Serie A između 2012. i 2020. Također im je pomogao da dođu do dva finala Lige prvaka. 2015. Chiellini je propustio poraz od 3-1 od Barcelone zbog ozljede lista, ali je nastupio u porazu od Real Madrida 2017. Zbirka trofeja središnjeg braniča također uključuje pet uspjeha u Talijanskom kupu i pet talijanskih Superkupova s Juventusom. UEFA je Chiellinija dvaput uvrstila u momčad sezone Lige prvaka i pet puta u momčad godine u Serie A. Tri puta je bio branič godine u Seriji A.




Tagovi

Giorgio ChielliniTalijanska nogometna reprezentacijaJuventus

Ostale Vijesti