Dusko Marusic/PIXSELL
Dusko Marusic/PIXSELL

Ponikao je u HSV-u, pola godine proveo u Istri 1961, a sad za 150 tisuća eura prešao u Bursaspor

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 14:20

Posljednje dvije sezone proveo je u Rumunjskoj, a u novom klubu suigrač će mu biti Luka Capan.

Turski Bursaspor prošle sezone nije uspio osigurati prvoligaški status u Super Lig, a kako bi u 1. Lig, odnosno drugom rangu turskog nogometa, ostao tek jednu sezonu, uprava kluba odlučila je ovog ljeta značajno osnažiti svoju svlačionicu.

Klub je prije svega napustio Burak Kapacak, glavna zvijezda kluba i izdanak Bursine škole nogometa koji je za 1,35 milijuna eura prešao u redove Fenerbahčea. On igra na mjestu lijevog krila, a uprava Burse je kao njegovu zamjenu iz rumunjske Univ. Craiove dovela Reagyja Ofosua u transferu vrijednom 150 tisuća eura.

Ofosu je 29-godišnji krilni napadač koji je svoje prve nogometne korake napravio u HSV-u. Iako je igrao za U-17, U-19 i drugu momčad kluba, debi za seniore nije dočekao pa je tako karijeru krenuo graditi okolnim putem. Prvo je otišao u Ingolstadt, zatim je branio boje Chemnitzer FC-a i Grodiga, da bi onda pravu afirmaciju doživio u dresu NEC Nijmegena. U 23 nastupa za nizozemsku momčad skupio je četiri pogotka, nakon čega ga je put odveo do najvećeg hrvatskog poluotoka. U ljeto 2017. godine se kao slobodan igrač priključio Istri 1961, a do zime je skupio 14 nastupa, tri pogotka i dvije asistencije.

Iako su ga u klubu željeli zadržati u svojim redovima minimalno do kraja sezone, on već u siječnju 2017. godine odlazi u Spartak Trnavu. Tamo se zadržao jednako koliko u Istri 1961, da bi nakon toga godinu dana proveo u mađarskom Haladasu nakon čega dolazi do Rumunjske gdje je igrao ujedno i najbolji nogomet karijere. Prvu sezonu proveo je u Botosaniju, lani je branio boje Univ. Craiove, a od ovog ljeta je član Bursaspora koji je za njega platio identičnu odštetu koliko je za njega izdvojio sad već njegov bivši klub.

Ukupno je u Ligi 1 skupio 47 nastupa, osam pogodaka i šest asistencija, a sve to navelo je čelnike Burse da ga dovedu u svoje redove. Osim njega, klub je angažirao i Cagrija Güneya, Ozana Sola, Erhana Erentürka i bivšeg braniča Rijeke Luku Capana, s tim da su tek 'krenuli' s promjenama u svlačionici.

Bursa je prije 11 godina bila prvak Turske, a sad su drugoligaš. Jasno, takvo što navijačima nikako nije dobro 'sjelo', te se svi nadaju kako će ova sezona biti jedan mali korak unazad kako bi se u skorijoj budućnosti napravila dva velika unaprijed.

Stadion Burse prije same pandemije nerijetko je bio ispunjen do svojeg posljednjeg mjesta, a kad s tribina 'zagrmi' više od 43 tisuće navijača, jasno je kako su očekivanja uvijek velika. Bursa svoju prvu utakmicu sezone igra za dva dana kad im u goste stiže Adanaspor, a do kraja prijelaznog roka najavljena su još poneka pojačanja. Kako je krenulo, ne bi nas iznenadilo da i ona u svojem CV-u imaju boravak u HNL-u….


Tagovi

Reagy OfusuBursasporLuka CapanIstra 1961transferi

Ostale Vijesti