Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Ponajbolji igrač Osijeka pred transferom karijere u Kinu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.01.21. | 08:28

Osječanima se smiješi velika odšteta.

Standardni prvotimac i jedan od najboljih igrača Osijeka u prvom dijelu ove sezone, Ante Majstorović, na pragu je ostvarivanja transfera karijere. Naime, kako pišu Sportske novosti, Majstorović je na pragu potpisa za kineski Shanghai SIPG, klub na čiju je trenersku klupu nedavno sjeo Ivan Leko.

Prema Forbesu, Shanghai SIPG je treći najvrjedniji kineski klub, financije im nikada nisu bile problematične, a to se vidi i prema imenima koje se nalaze u svlačionici njihovog kluba. Ricardo Lopes, Aaron Mooy, Marko Arnautović, Oscar, a proteklih nekoliko godina i Hulk… Ti dečki sigurno nisu igrali za Shanghai iz ljubavi prema klubu.

Što se tiče financijskog aspekta potencijalnog/vjerojatnog transfera Ante Majstorovića, navodi se kako je on sve uvjete dogovorio s Kinezima te se još samo čeka da Osječani usuglase posljednje detalje s kineskim prvoligašem.

Podsjećamo, Majstorović je stigao u Osijek iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2019. za 400 tisuća eura, a tu ste vijest imali prilike ekskluzivno saznati baš na Germanijaku.

Godinu dana kasnije, odnosno na početku ove sezone, pojavila se mogućnost da se Majstorović vrati u Dinamo. Čelnici zagrebačkog kluba navodno su bili spremni za svojeg 'dojučerašnjeg' igrača isplatiti Osijeku tri puta veću odštetu u odnosu na ono za što su ga oni doveli, ali dolaskom Nenada Bjelice transfer je stopiran.

Ponuda kakva je poslana od strane kineskog kluba navodno je takva da joj se jednostavno ne može reći ne, a iako bi Bjelici na raspolaganju ostali Škorić, Lončar, Guti i Carro, izvjesno je da bi Osijek tražio zamjenu za svojeg ponajboljeg igrača ove sezone.

Dodajemo za kraj kako je Majstorović ove sezone odigrao 17 utakmica za Osijek u svim natjecanjima, a pritom je uspio zabiti jedan pogodak (poraz od Basela 1:2).


Tagovi

Ante MajstorovićtransferiShanghai SIPGIvan Leko

Ostale Vijesti