Tibor Jurjevic/PIXSELL
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Ponajbolji igrač 2.HNL odbio poziv iz Beča, sve je bliži Rujevici

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 09:53

Činilo se da će visoki golgeter put austrijske Bundelige, ipak ostaje na Kvarneru

Prije nekoliko dana smo pisali kako je ponajbolji igrač 2.HNL i član riječkog Orijenta Kristijan Fućak na pragu prelaska u Rijeku. Predsjednik Mišković je obznanio kako je klub poslao ponudu za njihovog golgetera, no da će se nešto pitati i klub kada je u pitanju njegov možebiti prelazak na Rujevicu. Bili su u pravu. Kako su jutros prenose austrijske novinske agencije, Kristijan Fućak je privukao pažnju struke u obližnjoj Austriji, pa je tako Rijeka dobila konkurenta u borbi za njegove usluge.

Kako piše Kroner Zeitung, pozivajući se na izvor iz samog kluba, Kristijan Fućak je želja bečkog Rapida!

No, na sreću svih navijača Rijeke, Fućak ostaje na Kvarneru, danas je natuknuo za portal SportCom kako seli na Rujevicu do kraja tekuće sezone.

"Ni s kim iz Rijeke nisam razgovarao osobno, razgovarat će moj agent. Nakon razgovora s predsjednikom Orijenta 1919 Sašom Matijašem nadam se pozitivnom ishodu. Za Rijeku ću najvjerojatnije potpisati na zimu, trebao bih ostati u Orijentu 1919 na posudbi do kraja sezone i tada otići na Rujevicu. Rekao sam u razgovoru da želim otići u Rijeku bez obzira ako dođe bolja ponuda iz nekog drugoga kluba. Ne samo zbog zbog sebe nego i zbog svoje obitelji, mi Grobničani posebno volimo Rijeku" izjavio je napadač

Podsjećamo, Fućak je ove polusezone odradio 12 utakmica u prvenstvu, upisao je šest pogodaka i isto toliko asistencija. Kada se statistici pridoda i Kup, dolazimo na 14 odigranih susreta uz 7 pogodaka i šest asisteva što je više nego respektabilna brojka. Zauzima poziciju špice, ima sve predispozicije za modernog golgetera i čini se da je ostanak na Krimeji gotovo nemoguća misija s obzirom na široku paletu ponude koja je pred Orijentom. Uostalom, na ljeto mu ističe i ugovor.

Čeka se siječanj i početak prijalznog roka, tko zna, možda se još koja strana uključi u ovu borbu, no sve je izglednije da je njegova iduća destinacija - Rijeka.


Tagovi

NK Orijent 1919Damir MiškovićRapid BečKristian Fućak

Ostale Vijesti