Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo
Sandra Novaković Milašinčić/Futsal Dinamo

Pomor favorita, novi prvoligaš i dalje stopostotan

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 14:16

1.HMNL je ponovno potvrdila status 'prvenstva u kojem svatko može pobijediti svakoga'

Prošlog vikenda odigralo se 3. kolo 1.HMNL u kojem smo vidjeli četiri od pet pobjeda nominalnih 'autsajdera', a za one neupućene je i pobjeda novog prvoligaša Futsal Pule protiv jakog Squarea predstavljala iznenađenje.

U jedinoj utakmici odigranoj u petak Futsal Dinamo je nakon tri i pol godine svladao rivalsko Novo Vrijeme. Makarani su posljednjih sezona bili 'crna mačka' za Purgere, nedavno su ih svladali 6:0 u polufinalu neslužbenog superkupa, no u Domu sportova II prošlog se petka igrala drukčija utakmica. Dinamo je bio motiviran, rastrčan i raspucan. Iako su Makarani golovima Vukovića i Blage Gašpara na odmor otišli s prednosti od 2:1, Mihovil Prgomet je u petoj sekundi nastavka zabio svoj drugi pogodak (prvi je zabio u 15. sekundi utakmice), a onda su Jakov Mudronja, Kristian Čekol i Blago Gašpar Dinamu donijeli konačnu pobjedu od 5:2.

Dok pobjeda Dinama nad Novim vremenom, unatoč dugačkom postu Plavih, nije predstavljala veliko iznenađenje, trijumf Šibenika 1983 kod do subote stopostotnog Universitasa, svakako je. Funcuti su na kraju slavili s visokih 9:5 u pravoj 'run'n'gun' utakmici. Junak narančastih bio je Zvonimir Šućur koji je zabio četiri gola, dok je Franjo Matković zabio dva. Kod Universitasa najefikasniji je bio bio prvi topnik lige Ivan Gotovac s dva gola.

Nakon prvog subotnjeg 'šoka' vidjeli smo i drugi. Vrgorac je u dvorani Davor Jović svladao favorizirani Olmissum s 3:1 i tako prvacima donio prvi poraz u sezoni. Vrgorac je na odmor otišao s minimalnom prednosti nakon gola Duška Martinca. Josip Juretić izjednačio je u 27., da bi novu prednost domaćinima donio Brazilac Guilherme u 30., a konačni rezultat postavio je vratar domaćina Zoran Primić golom u praznu mrežu, s obzirom da je Olmissum igrao završnicu dvoboja s golmanom-igračem.

Iznenađenje je predstavljala i pobjeda Alumnusa kod Crnice. Šibenčani su poveli preko Vlade Andrijaševiće, no Josip Grubeša je s dva pogotka preokrenuo do prvog dijela. Ivan Penava povisio je na 3:1, no Šibenik se ekspresno vraća preko Brune Žilića i Nike Škugora, no Grubeša svojim hattrickom i Luka Davidović prvim golom Studenti dolaze do dva razlike. Franko Bilić je u završnici utakmice igrao u polju i zabio za konačnih 4:5.

Novi prvoligaš Futsal Pula nastavila je sa stopostotnim učinkom u premijernoj sezoni 1.HMNL. Puljani su na odmor otišli s prednosti od 2:1. Zabili su David Mataja i Daniel Moravac, a za Dubrovčane je precizan bio Marko Kuraja. Dean Moravac zabio je u nastavku treći za Pulu, a konačni rezultat postavio je Mato Šimunović.

3. kolo, 1.HMNL:

Futsal Dinamo - Novo vrijeme 5:2

Universitas - Šibenik 1983 5:8

Vrgorac - Olmissum 3:1

Crnica - Alumnus 4:5

Futsal Pula - Square 3:2

4. kolo 1.HMNL:

Alumnus - Šibenik 1983

Square - Futsal Dinamo

Crnica - Vrgorac

Novo vrijeme - Universitas

Olmissum - Pula

Tablica:



Tagovi

Futsal1.HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme ApfelMNK VrgoracMNK OlmissumOlmissumMNK Šibenik 1983Crnica ŠibenikAlumnusMNK AlumnusAFC UniversitasFutsal PulaMNK Square

Ostale Vijesti