Sneijder s izbornikom Ronaldom Koemanom. @Denis Balibous/Reuters
Sneijder s izbornikom Ronaldom Koemanom. @Denis Balibous/Reuters

Polufinale Lige nacija: Vatreni s Nizozemskom u Rotterdamu, Sneijder: Hrvatska je favorit!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.01.23. | 10:41

U prvom polufinalu 14. lipnja igraju Nizozemska - Hrvatska na De Kuipu, dan kasnije Španjolska - Italija u Enschedeu. Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a dvoboj za treće mjesto isti dan u 15 sati u Enschedeu

Hrvatska će na putu do finala Lige nacija morati biti bolja od Nizozemske u dvoboju koji se igra na stadionu De Kuip u Rotterdamu 14. lipnja s početkom u 20.45 sati. U drugom polufinalu dan kasnije snage će odmjeriti Španjolska i Italija na De Grolsch Veste stadionu u Enschedeu. Odlučio je tako ždrijeb završnog turnira Lige nacija koji je danas održan u švicarskom Nyonu.

Ako je nešto dobro nakon ovakvog ždrijeba, izabranici Zlatka Dalića će imati dan više odmora od svojih suparnika u finalu, kojem se nadamo, odnosno dvoboju za treće mjesto.

Podsjećamo, utakmica za treće mjesto igra se 18. lipnja u Enschedeu u 15 sati, a isti dan navečer finale na De Kuip stadionu u Rotterdamu na kojem inače igra Feyenoord. Na njega će stati i više hrvatskih navijača...

Ždrijeb su vodili dobro nam poznati Uefin meštar Giorgio Marchetti i bivši nizozemski reprezentaivac Wesley Sneidjer, koji je osim svog Oranja favoritom za osvajanje Lige nacija proglasio – Hrvatsku!

Prvo je izvučena Španjolska, a potom Italija, a potom Hrvatska, no već je ranije određeno da domaćin prvog polufinalnog para bude Nizozemska 14. lipnja!

Nadamo se da je Sneijder bio dobar prognozer…

REUTERS/Denis BalibousREUTERS/Denis Balibous

Inače, Španjolska (2021) i Nizozemska (2019) bili su finalisti ovog natjecanja, dok je Italija završila na trećem mjestu 2021. Hrvatskoj je ovo prvi plasman na završni turnir Liga nacija.

Hrvatska je do finala stigla u teškoj skupini s Austrijom, Francuskom i Danskom. Počelo je domaćim porazom od Austrije (3:0). Potom je slijedio poljudski remi s Francuskom (1:1), gostujući 1:0 trijumfi nad Danskom i Francuskom, pobjeda nad Danskom kod kuće (2:1) te ona gostujuća nad Austrijom (3:1).

Italija je krenula remijem s Njemačkom (1:1), pobjedom nad Mađarskom (2:1), utakmicom bez golova s Engleskom te porazom od Njemačke 5:2. U rujanskom dijelu natjecanja Azzuri su ubilježili trijumfe nad Engleskom (1:0) i Mađarskom (2:0), dovoljno za prvo mjesto.

Nizozemska je domaćin finalnog turnira a do njega je krenula sjajnom 4:1 gostujućom pobjedom nad Belgijom. U gostima su svladali i Wales par dana kasnije (2:1) da bi pred svojom publikom remizirali s Poljskom (2:2) i pobijedili Wales (3:2). U posljednje dvije utakmice bili su bolji od Poljske (2:0) i Belgije (1:0).

Na koncu, tu je i Španjolska koja je krenula s dva remija. Protiv Portugala (1:1) i Češke (2:2). Bili su bolji u gostima od Švicarske (1:0), doma od Češke (2:0). Jedini poraz bio je onaj domaći od Švicarske (2:1) da bi kampanju završili s tri boda u gostima kod Portugala (1:0).


Tagovi

Liga nacijaždrijebHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLuka ModrićZlatko DalićTalijanska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti