Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Poljud bi ovog ljeta moglo napustiti čak 17 igrača!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 08:03

Što se tiče dolazaka, sigurno će doći šest novih igrača.

Da Mindaugas Nikoličius i Lukša Jakobušić imaju velike planove nije neko veliko otkriće. Bivši sportski direktor Gorice stigao je na Poljud ove siječnja, a da je tu zbog posla pokazao je u zimskom prijelaznom roku kad je dogovorio dolaske nekolicine izvrsnih igrača od kojih se najviše ističu povremeni Vatreni, Lovre Kalinić i Marko Livaja.

Osim trenera i sportskog direktora, klub je ove zime dobio i novog trenera, a za svu trojicu ljeto 2021. godine moglo bi biti iznimno zanimljivo. Naime, Poljud bi na kraju sezone moglo napustiti čak 18 igrača!

Pa, krenimo redom.

Što se tiče isteka ugovorne obveze, u tu kategoriju spadaju Bassel Jradi, Mijo Caktaš i Marko Livaja, s tim da bi svi u klubu potonjeg voljeli zadržatj na Poljudu. Marco Fossati, Nihad Mujakić, Umut Nayir, Darko Todorović i Lovre Kalinić su igrači kojima ističe posudba, s tim da se opet može naglasiti kako je želja Bilih zadržati Kalinića još koju sezonu u matičnom klubu.

Na preostaloj devetorici, na Poljudu misle itekako zaraditi i napuniti bankovan račun toliko da mogu nesmetano krenuti u rekonstrukciju momčadi.

Samuel Eduok sigurno odlazi, a to je potvrđeno i iz kluba. Isto se očekuje i u slučaju Jaira koji 'nije isti igrač' otakako su Bili odbili mogućnost njegovog prelaska u Dinamo. Josip Posavec izgubio je mjesto startnog vratara te će njegov odlazak ovisiti o ostanku Lovre Kalinića, a od talentiranih igrača na kojima Bili vjeruju da mogu napraviti 'ozbiljan posao' tu su Mario Vušković, David Čolina, Tonio Teklić, Darko Nejašmić i Marin Jakoliš.

Jedan od onih koji je nezadovoljan statusom i koji bi već na ljeto volio ponovno promijeniti sredinu je grčki napdač Diamantakos, a o svemu ste već imali prilike čitati na Germanijaku.

Za Vuškovića sigurno neće biti problem pronaći kupca, riječ je o mladom i modernom braniču koji ima puno mjesta za napredak. Čolina igra sve bolje i bolje, sigurno mu u prilog ide i to što je bio dio U-21 reprezentacije, a tu je i Darko Nejašmić koji je od nekoga tko bi trebao biti 'novi Balić, Pašalić, Vlašić' postao igrač koji više opterećuje klub nego li mu daje na terenu. Njegova kvaliteta nije upitna, ali Bili ga nisu u stanju trpiti. Povrh svega, mladi Nejašmić je igrač sistema, a to je nešto što nije uobičajeno u modernom nogometu. No, i za njega bi se kupac mogao pronaći, a podsjetimo kako se na zimu spominjala priča oko njegovog mogućeg odlaska u Turopolje.

Za kraj, tu je i devetka Bilih, Marin Jakoliš. Je li riječ o napadaču, krilu, beku... Teško je reći. Ono što je svima jasno je činjenica kako se na Poljudu nije snašao kako su to drugi očekivali te bi možda za obje strane bilo najbolje da se na ljeto dogovori rastanak. Jakoliš je pod velikim pritiskom, a još su ga i navijači uzeli 'na zub'. Stvarno mu nije lako.

Što se tiče dolazaka, sigurno će i njih biti, ali Mindaugas Nikoličius drži sva imena samo za sebe. Kad je dolazio Paolo Tramezzani, praktički nitko nije znao o kome je riječ sve dok se talijanski stručnjak nije pojavio na konferenciji za medije, a taj modus operandi nešto je neviđeno u Splitu.

Očekuje se dolazak dvojice ofenzivaca (napadača), desnog braniča, središnji branič, krilnog veznjaka i središnjeg veznjaka, ali zasad ničije ime nije procurilo u javnost.


Tagovi

HajduktransferiLjetni prijelazni rokBassel JradiSamuel Emem EduokMijo CaktašJairoJairo Da SilvaMarko LivajaLovre KalinićNihad MujakićDarko TodorovićMario VuškovićDavid ČolinaTonio TeklićDarko NejašmićMarin JakolišMindaugas Nikoličius

Ostale Vijesti