Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Poljaci se zahvalili izborniku, među šestoricom stranih kandidata je i Nenad Bjelica

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 12:22

Bivši trener Dinama i Osijeka je u nekoliko navrata istaknuo kako mu je velika čast što ga se spominje u tom kontekstu, ali i da ga nitko nije kontaktirao po tom pitanju.

Czesław Michniewicz više nije poljski izbornik, objavili su iz Saveza na službenim stranicama. Iskusnom stručnjaku ugovorna obveza ističe posljednjeg dana 2022. godine, a nakon toga s njim neće biti potpisano produljenje suradnje.

“U ime uprave NS Poljske zahvaljujemo se Czesławu Michniewiczu na 11 mjeseci rada na izborničkoj funkciji. Kao što znamo, izbornik je preuzeo momčad u vrlo teškom trenutku. Unatoč tim okolnostima uspio je izboriti prolazak na Svjetsko prvenstvo, a i zadržao je mjesto u A skupini Lige nacija. Također je vodio reprezentaciju do prve nokaut faze Svjetskog prvenstva u 36 godina. Za to Czesław Michniewicz zaslužuje zahvalu”, rekao je predsjednik NS Poljske, Cezary Kulesza.

Ovakva odluka bila je očekivana, a odmah po objavi da je Michniewicz bivši, poljski mediji raspisali su se o mogućim nasljednicima. Očekuje se da će novi izbornik biti stranac, a jedan od kandidata je i Nenad Bjelica koji je u Poljskoj ostavio dobar trag na klupi Lecha.

Osim Bjelice, strani kandidati su još Vladimir Petković, Paulo Bento, Roberto Martinez, Herve Renard i Andrij Ševčenko, dok je od domaćih najviše ističu Jacek Magiera, Adam Nawalka i Marek Papszun koji je posljednjih šest i pol godina trener Rakowa s kojim ostvaruje fenomenalne uspjehe te je trenutno na vodećem mjestu Ekstraklase.

Odluka o novom izborniku bit će donesena u siječnju, a glavni kandidati za nasljednika Czesława Michniewicza trenutno su Roberto Martinez i Andrij Ševčenko.



Tagovi

Nenad BjelicaPoljskapoljska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti