Pola Europe želi francuskog reprezentativca, ali predsjednik otkrio: Želim ga prodati Juventusu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 17:13

Juve bi mogao dobiti veliko pojačanje.

Reprezentativci Francuske zadivili su nogometne zaljubljenike na prošlom Svjetskom prvenstvu gdje su osvojili zlato. Naravno, sama igra nije bila pretjerano oku ugodna, ali način na koji su srušeni svi protivnici i činjenica da su bili suvereni u svakom ogledu bila je dovoljna da gotovo svi igrači Tricolora dođu na radar europskih velikana.

Međutim, pored svih renomiranih reprezentativaca, bilo ih je mnoštvo koji nisu vidjeli Rusiju prošlog ljeta. Među njima su svakako Adrien Rabiot (svađa s izbornikom), Dmitri Payet (ozljeda), Alexandre Lacazette te Anthony Martial. Njima se svakako može pribrojati i Tanguy Ndombele, veznjak Olympiquea iz Lyona koji se na velikoj sceni dokazao ove sezone.

22-godišnji nogometaš tek je ove sezone zaigrao za seniorsku reprezentaciju Francuske, u sklopu Lige nacija, a odlične partije pružio je u redovima 'Lavova', kako u Ligue 1, tako i u Ligi prvaka. Iz tog razloga ne čudi interes Real Madrida za njegove usluge. Kako prenosi Mundo Deportivo „Zinedine Zidane želi Ndombelea kako bi dobio ravnotežu u veznom redu, a skauti Kraljevskog kluba pratili su ga u obje utakmice protiv Barcelone“.

 

 

Međutim, u cijeloj priči pitat će se mnogo klubova, a prvenstveno Lyon. Prema izjavama njihovog predsjednika Jean Michel Aulasa, Francuzi su dobili mnoštvo ponuda za svog veznjaka, a čelnik kluba otkrio je i gdje bi htio prodati svog igrača.

„U igri su i PSG, Manchester United i City. Iskreno, želio bih vidjeti Ndombelea u Juventusu s Miralemom Pjanićem. Još jednog igrača kojega je Lyon 'promovirao' (u elitu op.a.), a koji je meni jako prirastao srcu. Ipak, vidjet ćemo što će se dogoditi. Ne želim pričati o novcu, ekonomski parametri su nam prioritet kada prodajemo igrača, ali ja bih ga volio prodati Andrei Agnelliju (predsjednik Stare dame), ukoliko sve ponude budu iste“, rekao je Aulas.

Ndombelea uvelike uspoređuju s Paulom Pogbom, a to je prokomentirao i predsjednik trenutno trećeplasirane momčadi francuskog prvenstva.

„Paul je bio vodeći igrač na Svjetskom prvenstvu za Francusku i zbog toga je 'platio danak' ove sezone. Ndombele je ove sezone bio uvjerljiviji i, ako se mene pita, on je kompletniji igrač“, zaključio je čelnik Lyona.

Prema Transfermarktu, procijenjena vrijednost Tanguya Ndombelea iznosi 50 milijuna eura, ali potencijalne ponude mogle bi i prijeći taj iznos.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Tanguy NdombeleJean-Michel Aulas

Ostale Vijesti