Pojačanje Barcelone iz Bavarske: Bayern bi osvojio Ligu prvaka da UEFA dopušta VAR

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.08.18. | 17:36

Zagovornik VAR-a.

Kada je uveden u suvremeni nogomet, VAR je izazvao mnogo rasprava između njegovih poklonika i kritičara. No, nakon „odrađene“ sezone u Seriji A i nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, malo je onih koji će danas kritizirati uvođenje tehnologije koja služi kao pomoć sucima.

Sudačke pogreške uvođenjem VAR-a smanjile su se na manje od 1 posto, no UEFA još uvijek odbija uvesti tehnologiju u svoja natjecanja iako su, nakon odlično odrađenog Svjetskog prvenstva, šanse sve veće i UEFA bi već sljedeće, a možda i ove sezone mogla uvesti VAR u svoja natjecanja, za početak u Ligu prvaka, a potom i na ostala natjecanja koja se igraju pod njenim okriljem.

Jedan od većih zagovornika video tehnologije u nogometu je, očito, Arturo Vidal, čileanski reprezentativac koji je ovog ljeta Bayern zamijenio Barcelonom. U intervjuu za Marcu Vidal je priznao kako mu je najdraže natjecanje Liga prvaka koju još nije osvojio, a mogao je da je bilo VAR-a, tvrdi Čileanac.

„Znam da je Barcelona osvojila Ligu prvaka pet puta, a želim da sa mnom osvoji šesti put. Žao mi je što je nisam osvojio s Bayernom, ali, da je bilo VAR-a, osvojio bi dvije ili više Liga prvaka“, rekao je Vidal očito aludirajući na kontroverzna ispadanja od Real Madrida koji je oba puta prošao Bavarce uz diskutabilne sudačke odluke.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Arturo VidalVideo Assistant Referee

Ostale Vijesti