Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL

Počeo je u Dinamu, za Hajduk odigrao 20 utakmica, a sad nakon avanture u Sloveniji odlazi na Baltik

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 11:46

U ligi je trenutno pet Hrvata, a nekadašnji U-21 reprezentativac je s novim klubom potpisao ugovor do kraja ove kalendarske godine.

Marko Pejić je novi igrač Kauno Žalgirisa, objavili su iz kluba na društvenim mrežama.

26-godišnji Zagrepčanin je karijeru započeo u mlađim uzrastima Dinama odakle odlazi u Sienu, ali se nakon svega godinu dana vraća u Hrvatsku gdje pola godine nosi dres Sesveta. Dobrim igrama zainteresirao je čelnike Hajduka koji ga u svoje redove dovode u siječnju 2015. godine, da bi onda mjesec dana kasnije po prvi put debitirao za U-21 reprezentaciju za koju je skupio tri nastupa.

Nakon dvije godine u Splitu odlazi u bečku Austriju gdje je igrao za B momčad (jedan nastup za prvu momčad), s tim da onda u ljeto 2019. godine prihvaća poziv slovenskog Kopera čiji je član bio sve do početka ove sezone.

Pejić je bio standardan prvotimac u Koperu, a prošle sezone je za klub odigrao 32 utakmice u svim natjecanjima. Nakon pola godine provedene u statusu slobodnog igrača, odlučio se otići na sjever Europe. Njegovo novo odredište Kaunas, drugi najveći grad u Litvi koji je najpoznatiji po košarci. 26-godišnji Zagrepčanin će tamo igrati za Kauno Žalgiris, a s novim klubom potpisao je ugovor do kraja ove kalendarske godine.

Prošlu sezonu Kauno Žalgiris je završio na trećem mjestu A Lyge, a Pejić će biti jedini Hrvat u klubu i peti u ligi (Tadić, Duka, Mamić, Gomelt).


Tagovi

Marko PejićDinamo ZagrebDinamo junioriHajdukKauno ŽalgirisŽalgiris

Ostale Vijesti