Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Počeo je u Dinamu, u Istri 1961 skupio prve prvoligaške minute, a sad odlazi u Sloveniju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.02.22. | 11:54

Vinkovčanin odlazi na posudbu do kraja sezone.

Kraj Ivana Lučića i Gonzala Collaoa 25-godišnji Vinkovčanin Lovro Juric nije mogao do minutaže koja ga zadovoljava, a kako bi više bio na terenu, a manje na tribinama, odlučio se promijeniti sredinu. Nekadašnji vratar Dinama je stigao u Pulu u ljeto 2020. godine kao slobodan igrač. Ukupno je za Zeleno-žute odigrao šest utakmica, a sad će do kraja sezone biti na posudbi u slovenskom provligašu Aluminiju.

Riječ je o trenutno pretposljednjoj momčadi prvenstva koju vodi Oskar Drobne, nekadašnji napadač Varteksa koji je u dvije sezone u 1.HNL skupio 49 nastupa i 16 pogodaka. Prije Aluminija, Drobne je odradio sjajan posao na klupi Radomlja, a osim Jurica, u njegovoj svlačionici borave još četvorica Hrvata.

Juric će se za mjesto prvog vratara boriti s kapetanom Lukom Janžekovićem, a konkurencija će mu biti i Nigerijac David Nwolokor koji je ove zime stigao na 1.5 godišnju posudbu u klub iz Rijeke. U obrani Drobne ima Tina Matića, u veznoj liniji bi nositelji trebali biti Karlo Plantak i Roko Prša, dok je za golove zadužen mladi Luka Branšeteter koji je prije nekoliko dana stigao na posudbu iz Osijeka,

U Aluminiju je veliki trag ostavio Slobodan Grubor, nekadašnji pomoćnik Nenada Bjelice, koji je u dva navrata vodio klub, a baš je od njega Oskar Drobne preuzeo trenersku palicu. Priliku za debi u novom klubu Juric će imati za 12 dana kad Aluminiju u goste dolazi Radomlje, klub koji je nedavno dogovorio suradnju s Hajdukom i čije će boje do kraja sezone braniti Ivan Šarić, Mario Čuić i Ivan Čalušić.



Tagovi

Aluminij KidričevoLovro JuricIstra 1961Slovenska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti