Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Po ispadanju iz Konferencijske lige od AIK-a bivši član Istre 1961 i Slavena dogovorio sporazumni raskid

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 08:15

Dvije i pol godine proveo je u Ukrajini, s tim da u proljetnom dijelu prošle sezone bio na posudbi u Erediviziji.

Nakon što njegova (sada već bivša) momčad nije uspjela iznenaditi švedski AIK u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, 30-godišnji Čakovčanin David Puclin je s ukrajinskom Vorsklom dogovorio sporazumni raskid suradnje. Središnji veznjak je u klubu bio od veljače 2020. godine, a odlazi po istom modelu po kojem je stigao – kao slobodan igrač.

Puclin je prve nogometne korake napravio u Varaždinu, igrao je još za Goricu, Međimurje i Šibenik prije nego je 2015. godine prvi put osjetio čari inozemstva. Godinu dana proveo je u FC Saarbrücken, tadašnjem, a i sadašnjem, njemačkom trećeligašu, da bi se po povratku u HNL godinu i pol dana zadržao u Puli, a potom i dvije godine u Koprivnici.

Pet utakmica nedostaje Davidu Puclinu da uđe u klub 100 po broju nastupa u HNL-u, a može se pohvaliti s pet pogodaka i šest asistencija. Inače, Puclinovo ime proteklih se tjedana dosta često povlačilo po medijima budući da je baš on potpisao posljednji poraz Rijeke od Istre 1961 u HNL-u. Bilo je to sezonu nakon što je momčad s Kvarnera osvojila naslov prvaka, bijeli dres nosili su Župarić, Elez, Vešović, Pavičić, Bradarić, Mišić i Gavranović, ali su Puljani, s Ivušićem, Vojnovićem i Puclinom pronašli način kako doći do pobjede protiv Kekove momčadi. Zanimljivo, u toj utakmici je dva žuta kartona zaradio Ivica Ivušić (drugi u 95. minuti), a hrvatskom reprezentativcu to je ostalo prvo i jedino isključenje u igračkoj karijeri.

Zasad nije poznato u kojem će klubu Puclin nastaviti svoj igrački put, ali nema sumnje da bi ga, među ostalima, u oba bivša kluba iz HNL-a rado vidjeli u svojim redovima. (ias)


Tagovi

David PuclinVorskla

Ostale Vijesti