Pletikosa: Bio bi gušt odigrati posljednju utakmicu na Poljudu u dresu Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.06.15. | 12:58

Stipe Pletikosa je u velikom intervjuu za Sportske novosti otkrio kako još nije odlučio hoće li zaključiti karijeru.

36-godišnji hrvatski čuvar mreže je na kraju sezone ovacijama ispraćen iz Rostova u kojem je proveo četiri godine. Još ne zna gdje će nastaviti karijeru ili će je možda i zaključiti, a ponuda, kaže, ne nedostaje.

Zanimljivo, prije, kad god sam branio dobro, nisu me zvali, kad sam bio ozlijeđen, eto ponuda, sad prvi put kad sam stvarno u formi mogu birati“, rekao je Pletikosa dodajući kako je imao i jednu ponudu iz Amerike, ali bi mu više odgovarala destinacija koja je bliža domovini. Spominje se Italija.

„To bi bilo lijepo, nadomak kuće“.

A na pitanje o Hajduku, ističe:

„Ne, ne bih se vraćao na teren u Poljud. Hajduk je za mene nešto posebno, to nije ni druga, ni treća nego figurativno peta dimenzija. Ovo što sam branio, Ukrajina, Engleska, Rusija... za mene je to bilo odrađivanje, zarađivanje. Ustvari, kad promislim guštao bi odigrati posljednju utakmicu karijere na Poljudu, u dresu Hajduka. Volio bi to i moj sin Franko“, rekao je za Sportske novosti između ostalog Pletikosa.

Kada objesi rukavice o klin, ne planira baciti u trenerske vode.

„Neću jer to bi značilo opet kufer u ruke, pa seli. U slučaju da se ostavim branjenja, imat ću vremena za pripremu, za usavršavanje. Ne krijem, moje ambicije su vezane uz Hajduka. To je moj san, moja želja. Uloga? Pa isprofilirat će se nešto“, kazao je Pletikosa.

Dotaknuo se i hrvatske reprezentacije, koju je napustio nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ne krije da mu smetaju kritike

Imamo sjajne rezultate, 14 od 18 mogućih osvojenih bodova u ovim kvalifikacijama. Pa ipak se traga za lošim stvarima, stalno se nešto prigovara. Otuda i manjak sigurnosti kod naših igrača. Protiv Italije imali smo izmišljeni početak i onda igramo na neku čeku umjesto da se zabije drugi gol“.

Pohvalio je Pletikosa i bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića, o kojemu ima samo riječi hvale.

„U reprezentacijama sam od 1991., u svim uzrastima, prošao sam brojne izbornike, trenere, njihove asistente, razgovarao s mnogima, ali jedino je Slaven Bilić znao homogenizirati momčad. Svima svaka čast, Bilić je klasa iznad. Pa pogledajmo klubove koje je vodio: Hajduka, Lokomotiv, Bešiktaš, sad West Ham. Siguran sam da će imati uspjeha pogotovo u Engleskoj, tamo se trener ne trebaju trošiti na pronalazak motivacije igrača“, zaključio je 'Pleta'.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

domaći nogometHajdukRostovStipe Pletikosa

Ostale Vijesti