Platini ne odustaje od uvođenja pravila koje će promijeniti nogomet

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.12.14. | 11:58

Michel Platini ne odustaje od uvođenja bijelog kartona na nogometne utakmice.

Predsjednik UEFA-e svoju je ideju o uvođenju novog kartona predstavio prije nekoliko mjeseci, a iako je ona naišla na velika kritike, Platini od nje ne odustaje.

„Bijeli karton je nova inicijativa i trebalo bi probati kako će to funkcionirati. On bi se dodijelio igračima za simulaciju, svađanje sa sucem ili slično. To su stvari koje ljudi ne vole vidjeti na utakmicama, a bijelim kartonom bi igrač bio isključen na 5 ili 10 minuta pa njegova momčad ipak ne bi bila previše kažnjena“, pojasnio je Platini na sportskoj konferenciji koja se održava u Dubaiju.

Platini ističe kako uvođenje bijelog ne bi značilo ukidanje žutog kartona, a zajedno s glavnim UEFA-inim čovjekom za suce, Peirluigijem Collinom razmišlja i o drugim izmjenama pravila.

„Prije svega trebamo unificirati pravilo zaleđa. Postoje različita tumačenja, a mi ih trebamo pojednostaviti kako bi sve bilo jasno i gledateljima na stadionima i onima ispred televizora“, rekao je Platini koji nije dodao kada bi moglo doći do izmjena pravila.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Michel PlatiniUEFA

Ostale Vijesti