Plaća mu je veća od 20 milijuna eura, a čovjek ne može pogoditi penal

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.11.18. | 08:33

Nevjerojatna statistika udarca s bijele točke čileanske zvijezde.

Jedan od najelitnijih nogometaša današnjice Alexis Sanchez postao je čileanski rekorder, ali u negativnom kontekstu. Postao je prvi čileanski reprezentativac koji je promašio jedanaesterac u dvije utakmice u nizu.

Prvo je u porazu Čilea od Kostarike (2:3) promašio jedanaesterac kod 3:1 vodstva Kostarikanaca, a onda je, četiri dana kasnije, promašio jedanaesterac u 4:1 pobjedi svoje reprezentacije nad Hondurasom. Doduše, iz odbijene lopte Sanhez je postigao pogodak, no, penal je promašio…

Čileanski AS je nakon te dvije utakmice došao do frapantne brojke. Sanchez u karijeri puca penale s prosjekom od tek 47 posto uspješnosti! Od 15 jedanaesteraca koje je pucao, pogodio ih je samo sedam.

Da stvar bude gora, od 10 bitnih penala, odnosno onih koje je pucao u rezultatski neizvjesnim utakmica pogodio ih je samo tri što znači da mu je postotak uspješnosti u kriznim situacijama svega 30 posto.

Zaista nevjerojatan podatak za najplaćenijeg igrača Manchester Uniteda kojeg Crveni vragovi tjedno plaćaju 350 tisuća funti godišnje, što na godišnjoj razini ispadne više od 20 milijuna eura.

No, da ne bi sve bilo tako crno, Sanchez je pogodio dva od prilikom raspucavanja, jednom u finalu Copa Americe 2015. protiv Argentine, a drugi u polufinalu Konfederacijskog kupa 2017. protiv Portugala. U oba slučajeva Čile je pobijedio…

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Alexis Sanchez

Ostale Vijesti