Screenshot
Screenshot

Pitate se gdje je Tin Jedvaj? Zabija po Emiratima golove u maniri Ronaldinha (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 19:10

Njegov Al Ain vodeća je momčad prvenstva UAE.

Tin Jedvaj jedna je od 'osebujnijih' priča hrvatskog nogometa. Debitirao je za Dinamo sa svega 17 godina, nakon tek nekoliko profesionalnih utakmica kupula ga je Roma za pet milijuna eura, kasnije ga je doveo Bayer Leverkusen za ukupno osam milijuna, u Bundesligi je odigrao više od 100 utakmica, bio je član srebrne reprezenatcije u Rusiji, zabio je potom Španjolskoj dva gola u 3:2 pobjedi u Ligi nacija i onda - 'nestao'.

Nakon što je u sezoni 2020/21 odigrao svega osam utakmica za Bayer, odnosno manje od 500 natjecateljskih minuta, prošlu sezonu proveo je u ruskoj Premier Ligi, daleko od očiju domaće javnosti.

U nekoliko se navrata špekuliralo o Jedvajevom povratku u Dinamo, no taj se transfer nikada nije dogodio.

Nakon što je prvi dio jesenske polusezone proveo u nepoželjnoj Rusiji, ove zime prešao je na posubdu do kraja sezone u najjači klub Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Ain, klub kojeg su u recentnoj povijesti vodili Zlatko Dalić, Zoran Mamić, Željko Sopić i Ivan Leko.

Jedvaj se odmah ustalio u prvoj momčadi Al Aina kojeg danas vodi proslavljeni Ukrajinac Sergej Rebrov, do sada je odigrao devet susreta, a danas je u 3:0 gostujućoj pobjedi kod konkurenta za naslov Al Wahade zabio i prvijenac.

I to spektakularni, u maniri Ronaldinha Davidu Seamanu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2002. samo što je slavni Brazilac tada zabio iz slobodnjaka, a Jedvaj iz trka.

Ovom pobjedom Al Ain je skočio na vrh prvenstvene ljestvice na kojoj ima bod i utakmicu više od Al Ahlijia iz Dubaija, a Al Wahada je četvrta s tri boda manje. (nr)



Tagovi

Tin JedvajAl Ain

Ostale Vijesti