REUTERS/ Fabian Bimme
REUTERS/ Fabian Bimme

Pirova pobjeda Danske nad Francuskom, Hrvatska spasila svjetske prvake od ispadanja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.09.22. | 21:37

Reprezentacija Danske svladala je Francusku u Kopenhagenu s 2:0 golovima Dolberga i Skova Olsena u sjajnoj završnici prvog dijela. Danska je do pogotka Marka Livaje bila vodeća momčad skupine i putnik na Final Four. No, Hrvatska je svladala Austriju 3:1, Dance zadržala na drugom mjestu i spasila svjetskog prvaka od ispadanja u niži rang.

Reprezentacija Danske odigrala je furioznih posljednjih 15 minuta prvog dijela. Iako je Francuska veći dio utakmice kontrolirala tijek utakmice, Danci su kaznili prvaka svijeta koji bi, da je Hrvatska izgubila na Prateru, ispao u drugu ligu. Dok je Danska potvrdila sjajnu formu i kvalitetu pred Katar, pred Didierom Deschampsom je jako puno posla, jer, s ovakvom igrom, teško će obraniti naslov prvaka svijeta.

Izbornik Danske Kasper Hjulmand odlučio se na sastav vrlo sličan onom koji je istrčao na Maksimiru. Didier Deschamps na teren je poslao momčad u 3-4-1-2 formaciji, samo što se ovaj put Aurelijenu Tchouameniju se u veznoj liniji umjesto Youssoufe Fofane ovaj put pridružio kolega mu iz kluba Eduardo Camavinga.

Danci su u utakmicu krenuli otvoreno, svjesni da im je jedino pobjeda donosila prolaz. No, Tricolori su brzo uspostavili kontrolu nad utakmicom, i u prvih pola sata dominirali terenom. Za prvake svijeta pokušavali su Kylian Mbappe, Upamecano i Griezmann. Giroud nije prijetio, ali je stalnim promjenama kretanja radio pomutnju u obrani Danske. I, kada je izgledalo da Francuzi u potpunosti kontroliraju susret, dogodio se obrad. Damsgdard je ubacio s lijeve strane, a Kasper Dolberg spretno reagirao i zabio za vodstvo Danske! Pogodak možete pogledati OVDJE.

Nakon tog pogotka, Francuska više nije postojala na terenu! Delaney je probao dvaput, a onda se nakon novog kornera za domaćine lopta odbila do Skova Olsena koji topovskim udarcem pogađa za 2:0 vodstvo Skandinavaca!

Francuska je posljednjih 10-ak minuta prvog dijela bila neprepoznatljiva. Danska je na odmor otišla sa zasluženom prednosti od 2:0!

Didier Deschamps domah je reagirao na odmoru. U igru su ušli Youssouf Fofana i Jonathan Claus, a izašli Benjamin Pavard i Camavinga. Igrač Marseillea Claus odmah je unio živost u igru Francuske koja je ponovno preuzela kontrolu nad utakmicom. Najviše je kod gostiju prijetio Griezmann no Schmeichel je svaki put bio priseban.

Pokušavali su Francuzi iz svih oružja. Nakon kornera, centaršuta, udaraca s distance i poludistance. Međutim, danski golman bio je nesavladiv.. Danska se potpuno usmjerila na defenzivu, a kako su stizale vijesti iz Beča i Francuzi su smanjili s pritiskom.

Danska je slavila s 2:0 i potvrdila sjajnu formu i kvalitetu pred Katar.

Danska - Francuska 2:0

Stadion: Parken, Kopenhagen

Gledatelja: 36.064

Suci: Istvan Kovacs (Rumunjska), pomoćnici: Vasile Florin, Ovidiu Artene (Rumunjska), VAR: Christian Dingert (Njemačka), AVAR: Ovidiu Hategan (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 Dolberg (34., Damsgaard), 2:0 Skov Olsen (39., Delaney)

Žuti kartoni: Delaney 54., Hojlund 80. (Danska)

Crveni kartoni:

Danska: Schmeichlel - Kristiensen (od 92. Bah), Andersen, Christensen, Maehle - Delaney (od 72. Kjaer), Hojbjerg - Skov Olsen (od 72. Braithaite), Eriksen, Damsgaard (od 60. Lindstrom) - Dolberg (od 60. Hojlund)

Francuska: Areola - Upamecano, Saliba, Badlashile - Pavard (od 46. Clauss), Tchouameni, Camavinga (od 46. Y. Fofana), Mendy (od 65. Truffert) - Grizemann (od. 81. Kolo Muani) - Giroud (od 65. Nkunku), Mbappe

Liga nacija, Skupina A1

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 1:3

Danska – Francuska 2:0



Tagovi

Danska nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti