YVES HERMAN/Action Images
YVES HERMAN/Action Images

Petković vs mediji i analitičari: Spreman sam za Euro, bez obzira na vaše komentare

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 12:03

Bruno Petković vjeruje u sebe i svoj status u sastavu.

Na HNS-ovoj konferenciji za medije danas su gostovali Bruno Petković i Josip Brekalo. Petković se posljednje vrijeme dosta povlači po medijima, mnogi ga novinari, ali i stručni analitičari guraju na klupu. Tvrde kako u prvih 11 mora zaigrati Andrej Kramarić.

No, Dinamov napadač im je poručio:

"Spreman sam za Euro. Bez obzira na komentare nekih stručnjaka i vaših kolega, analizirajući utakmicu protiv Belgije, izbornik mi je pokazao dosta dobrih stvari. Imam neke pogreške u igri, ali mislim da sam, ako pričamo o formi, možda ne u tolikoj golgeterskoj prema očekivanjima... Ali, u ovom trenutku imam sve predispozicije da odigram odličan nogomet. Imam stručne ljude koji me savjetuju što bih trebao radit"

Između ostalog, postavlja se pitanje može li zaigrati u paru s Andrejom Kramarićem?

"Krama? Odličan je igrač. Možda u zadnje vrijeme nismo skupa na terenu, ali dovoljno je da pogledate statistiku. Sve stvari koje je radio u klubu i reprezentaciji. To je klasan igrač, lakše se razumjeti s takvim igračem".

Normalno je da domaća javnost od Petkovića ima velika očekivanja jer je uskočio u kopačke Marija Mandžukića, nakon Davora Šukera najboljeg napadača u povijesti samostalne Hrvatske.

"Osjećam odgovornost, ali ne treba to pretvarati u pritisak jer od toga nemam ništa pozitivno. Bez obzira na najave, izbornik je taj koji odlučuje tko je prvi izbor u napadu. Ne želim se nametati ni odgovarati na takva pitanja - jesam li ja prvi napadač. Imamo odličnu konkurenciju, svi rade kao ekipa, a ja se ne želim sam postavljati u ekipu".

Kakve su šanse Hrvatske protiv Engleske?

"Iskreno, svjesni smo rostera koji Engleska ima. Svaki igrač ima drugog na svojoj poziciji. Imaju kvalitetne zamjene koje igraju u najjačim klubovima i ligama. Analiziramo ih, pratimo im prednosti i mane, ali ne fokusiramo se posebno na imena. Znamo njihovu snagu, ali jako smo samopouzdani i znamo što možemo napraviti".

Engleski novinar upitao ga je i o tome kakav sastav Engleske očekuje?

Ako usporedimo Rusiju, gdje sam bio navijač, a ne sudionik, sada je puno više podcjenjivanja i pompoznih najava. To su i onda radili sami igrači. Naravno, oni znaju da su odlična reprezentacija, ali ne vjerujem da će biti podcjenjivanja na terenu. Nemam ideju kako bi oni mogli igrati, ali očekujem dobru utakmicu.

Petković ove sezone već skinuo jedan engleski 'skalp', onaj Tottenhama u Europskoj ligi s Dinamom. Tada je Petković završio bolji od najboljeg igrača Engleske Harryja Kanea.

"Nadam se mojoj novoj pobijedi protiv Kanea, sjetim se i utakmice Dinama i Tottenhama, pogotovo uzvrata koji je možda bio i jedan od najljepših trenutaka moje karijere u Dinamu. Da se vratim na jednostavno pitanje - da, želimo pobijediti".

Najave skupina Eura 2020 možete pročitati OVDJE.


Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaBruno PetkovićEngleska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2021Euro 2020

Ostale Vijesti