REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Petarda Pijetlova i sjajna partija bekova, Iwobi poklonio pobjedu West Hamu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 20:38

Svrake su došle do vodstva preko Schara u 39. minuti, a to kao da je naljutilo momčad Antonija Contea koja nakon tog pogotka više nije bila ista momčad.

Bijesan je bio Antonio Conte kad je u 39. minuti 30-godišnji Švicarac Fabian Schar doveo Svrake u vodstvo. Jasno, Pijetlovi su bili veliki favoriti, ali u prvih pola sata bili su jalovi. Preciznije, bolje su igrali, ali bili su nedorečeni, kao da im je nedostajao onaj zadnji pas ili dodavanje. Njegovi povici i gestikulacije rukama kao da su trgnuli domaćina, jer četiri minute kasnije domaćin je izjednačio preko Bena Daviesa, da bi onda u nastavku zabili još četiri pogotka i na taj način rutinski slavili rezultatom 5:1.

Za domaćina su zabijali Davies (43'), Doherty (48'), Son (54'), Emerson Royal (63') i Bergwijn (83'), a talijanskog stratega sigurno veseli činjenica da je danas imao pet različitih strijelaca i pet različitih asistenata. Son i Doherty su zabili i asistirali, a ta lijeva strana domaćeg sastava (Davies lijevi stoper, Doherty lijevi bek i Son lijevo krilo) danas je bila naprosto nezaustavljiva za Crno-bijele.

Ovom pobjedom Totenham je privremeno stigao na četvrto mjesto, s tim da su sad bodovno poravnati s gradskim rivalom Arsenlom koji ima dvije utakmice manje. Chelsea, koji je trenutno na trećem mjestu, od Tottenhama ima utakmicu manje i pet bodova više.

Ove sezone nijedan igrač se nije izdvojio na vrhu ljestvice strijelaca pa je tako Južnokorejac Son drugi na toj ljestvici s 14 postignutih pogodaka. Bolji od njega je samo Salah (20), dok je Harry Kane dosad skupio 12 pogodaka i šest asistencija.

Svrake su napravile dobar potez dovođenjem Eddieja Howea, ali ni on danas nije znao kako neutralizirati opasnog domaćina. Doduše, nitko od njega nije ni očekivao da bodove spasa osigura u ovom ogledu, a u prilog mu je išao i današnji posrtaj Evertona i te jučerašnji remi Leedsa.

Sjajnu utakmicu odigrali su domaćini, do pobjede su došli 'na mišiće', a do kraja sezone očekuje ih samo još dva teška ogleda (Leicester doma te Liverpool u gostima), dok bi u preostalih pet utakmica trebali slaviti. No, u Premier ligi je sve moguće…

Osim ogleda Tottenhama i Newcastlea, u ranijem terminu odigrana je i utakmica između West Hama i Evertona. Frank Lampard nije uspio iznenaditi Čekićare koji igraju sjajno ove sezone, ali njegovu dobru postavku utakmice i plan kojeg je imao je u vjetar bacio Iwobi koji je praktički poklonio drugi pogodak gostima. Na kraju je West Ham slavio rezultatom 2:1, a potez utakmice definitivno je sjajan pogodak Aarona Cresswella u 32. minuti utakmice.

Everton je trenutno na 17. mjestu, dok je Watford, koji je u zoni ispadanja, iza njih tri boda. Istina, momčad s Goodison Parka odigrala je dvije utakmice manje, ali to ih sigurno ne opravdava u ovako lošim izvedbama ove sezone.

Inače, Everton do kraja sezone ima iznimno težak raspored budući da ih očekuju susreti s Unitedom (doma), Liverpoolom (u gostima), Chelseajem (doma), Leicesterom (u gostima) te Arsenalom (u gostima).

Premier liga, 31. kolo

Subota, 2. travnja

Liverpool – Watford 2:0

Brighton – Norwich 0:0

Burnley – Manchester City 0:2

Chelsea – Brentford 1:4

Leeds – Southampton 1:1

Wolves – Aston Villa 2:1

Manchester United – Leicester 1:1

Nedjelja, 3. travnja

West Ham – Everton 2:1

Tottenham – Newcastle 5:1


Ostale Vijesti