REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Petarda Napolija na otvaranju sezone, Vlahović i Di Maria izdominirali Sassuolo

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 22:39

Sjajno prvo kolo dva favorita zaključila su s uvjerljivim pobjedama.

Zaključeno je prvo kolo Serie A. Prvo je Napoli fenomenalnom izvedbom slavio protiv Verone u gostima s uvjerljivih 5:2, da bi onda Juventus u posljednjoj utakmici dana na krilima Vlahovića i Di Marije svladao Sassuolo rezultatom 3:0.

Napoli nije najbolje krenuo, a nakon nešto manje od pola sata igre Lasagna je doveo domaćina u vodstvo. No, taj pogodak kao da je 'trgnuo' goste koji su potom do poluvremena već okrenuli rezultat u svoju korist. Prvo je za izjednačenje zabio u svojem debiju mladi Khvicha Kvaratskhelia, da bi onda u dodanom vremenu za preokret pogodio Osimhen.

Iako su primili pogodak u najgorem mogućem trenutku, nogometaši Verone nisu potonuli već su u trećoj minuti dugog poluvremena došli do izjednačenja nakon što je precizan bio Henry.

No, nakon toga, na terenu je postojala samo jedna momčad, a to je Napoli.

Zielinski je zabio za novo vodstvo gostiju u 55. minuti, 10 minuta kasnije na 4:2 povećao je Lobotka, da bi konačnih 5:2 postavio Politano. Mogao je Napoli i do pola tuceta, ali pogodak Ounasa iz 83. minute je ipak poništen.

Nije to naljutilo gostujućeg stratega. Dapače, Spalletti je imao puno razloga za zadovoljstvo, jer ovog je ljeta njegova momčad ostala bez trojice nositelja (Insigne, Koulibaly, Mertens), ali se to na terenu nije osjetilo.

Spomenimo i kako je kod gostiju svih 90 minuta odigrao nekadašnji član Dinama i bivši član Verone, Amir Rrahmani.

U posljednjoj utakmici prvog kola Serie A Juventus je odmjerio snage sa Sassuolom. Iako je situacija u svlačionici daleko od idealne, Stara dama je krenula goropadno, a gostima je sudac u prvoj minuti progledao kroz prste ne sudivši čisti kazneni udarac nad Alexom Sandrom.

No, izgledalo je kako je taj previd Rapuana naljutio domaći sastav pa su tako već do poluvremena stigli do prednosti od 2:0.

Di Marija je debi u Serie A okrunio pogotkom. Alex Sandro je ubacio jednu svijeću s lijeve strane, lopta je svih preletjela, stigla do Argentinca, koji tuče iz voleja, lopta udara u tlo i vara gostujućeg čuvara mreže Consiglija koji je teško mogao bolje reagirati budući da je puno prekasno vidio loptu.

U 43. minuti Dušan Vlahović zabio je za 2:0. Devetka Juventusa realizirala je kazneni udarac bez ikakvih problema te je već tada bilo svima jasno kako će Juventus teško ispustiti tu prednost do kraja utakmice.

Nije Juve usporio u nastavku, a već u 51. minuti na semaforu je 3:0. Di Marija je dodao, Vlahović zabio pa je tako Stara dama bez imalo stresa igrala do kraja utakmice. Grubo je pogriješila obrana gostiju, praktički su poklonili loptu Di Mariji koji je potom nesebično uposlio srpskog napadača koji u padu trese mrežu kraj nemoćnog Consiglija. Sjajno!

Do kraja utakmice Juve je nastavio u istom ritmu, a Vlahovića su centimetri dijelili da u 87. minuti dođe do hat-tricka.

Spomenimo kako je Martin Erlić kod Sassuola utakmicu odgledao sa klupe, dok Marko Pjaca, očekivano, kod domaćina nije bio u konkurenciji za današnju utakmicu.

Serie A, 1.kolo

Subota, 13. kolovoza

Milan – Udinese 4:2

Sampdoria – Atalanta 0:2

Lecce – Inter 1:2

Monza – Torino 1:2

Nedjelja, 14. kolovoza

Fiorentina – Cremonese 3:2

Lazio – Bologna 2:1

Salernitana – Spezia 0:1

Spezia – Empoli 1:0

Ponedjeljak, 15. kolovoza

Verona – Napoli 2:5

Juventus – Sassuolo 3:0



Tagovi

NapoliJuventusSerie ADušan VlahovićAngel Di Maria

Ostale Vijesti