@reuters
@reuters

Pet transfera koja očekujemo posljednja dva dana prijelaznog roka

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.08.21. | 09:37

Ostalo je još malo vremena za realizaciju.

Prijelazni rok u većini europskih liga zaključit će se sutra u ponoć prema srednjoeuropskom vremenu. Ovaj prijelazni rok jedan je od najburnijih u povijesti, dogodili su se neki veliki transferi. Romelu Lukaku je prvaka Italije zamijenio prvakom Europe, Jack Grealish je za vrtoglavi iznos prešao u Manchester City, a onda su odjeknule dvije prve bombe - ona veća, nakon koje je Leo Messi Barcelonu zamijenio PSG-om i ona tek nešto manja, nakon koje je Cristiano Ronaldo za novu-staru destinaciju odabrao Manchester United.

Do kraja prijelaznog roka ostalo je još manje od 48 sati, a u toj posljednjoj etapi očekuje se još nekoliko velikih transfera. Hoće li do njih doći? Najlakše ćete saznati ako pratite Germanijak.hr, a mi vam sada donosimo popis pet najvećih transfera koji se očekuju u narednih 40-ak sati.

1. Kylan Mbappe prelazi u Real Madrid

Prema pisanju španjolskih i francuskih medija, Kylian Mbappe i Real Madrid dogovorili su se oko buduće suradnje. Francuzu ugovor s PSG-om ističe iduće ljeto. To znači da Mbappe može potpisati za Real na zimu kao slobodni igrač i na ljeto obući bijeli Realov dres. No, Madriđani ga žele već sada, ponudili su 180 milijuna eura PSG-u, Perez je rekao da je to zadnja ponuda, a Parižani i dalje šute. U ovom trenutku je izglednije da će Mbappe ipak ostati u Parizu. Vlasnici PSG-a su procijenili da im se više isplati zadržati Mbappea, imati igrački i marketinški jedan od najjačih napada svih vremena, a još uvijek postoji nada da će Mbappea nagovoriti na produženje ugovora do kraja 2021. godine....

2. Jules Kounde prelazi u Chelsea

Prvak Europe već nekoliko mjeseci lovi Sevillu ne bi li u svoje redove doveo jednog od najperspektivnijih stopera svijeta Julesa Koundea. Chelseaju pojačanje u obrani treba nakon što su prodali Koundeovog sunarodnjaka Kurta Zoumu u West Ham. Posljednja ponuda koju je Chelsea poslao u Andaluziju iznosi 80 milijuna eura, no Marca tvrdi da je Sevilla istu glatko odbila. To znači da će Abramovič morati ili podebljati ček ili se okrenuti nekom drugom rješenju.

3. Juventus dovodi napadača

Odlaskom Cristiana Ronalda u Manchester United Juventus je ostao bez igrača koji im garantira 20+ golova po sezoni. Koliko god da je Alvaro Morata dobar, ipak nije klasični gol igrač koji će trpati kao na traci. Posljednjih dana mnogo se napadača spominjalo u kontekstu Juventusa. Allegri bi najviše volio vidjeti Gabriela Jesusa, no od toga neće biti ništa, pogotovo jer Građani nisu uspjeli dovesti Harryja Kanea. Spominjali su se i Sergio Aguero, Moise Kean, Pierre Emerick Aubameyang i Mauro Icardi, no za sada nitko od njih nije blizu dolaska na sjever Italije.

4. Nikola Vlašić prelazi u West Ham

Nikola Vlašić već je nekoliko mjeseci u izlogu CSKA-a. Hrvatski reprezentativac ne taji da smatra kako je prerastao rusku ligu i da bi se volio okušati u nekoj od Liga petice. Prema pisanju The Guardiana, Nikola Vlašić je vrlo blizu prelaska u West Ham. Cijena bi trebala biti oko 30 milijuna eura, a ako Vlašić završi u Londonu, to će mu biti drugi dolazak u Englesku i jedan od najvećih transfera u povijesti hrvatskih igrača.

5. Mikkel Damsgaard na meti tri premierligaša

21-godišnji danski krilni napadač Mikkel Damsgaard odigrao je sjajan Euro, zabio je dva gola između ostalog i spektakularni slobodnjak Engleskoj u polufinalu, pritom je i asistirao u 4:0 demoliranju Walesa i jedan je od najtraženijih napadača ovog ljeta. Najbliži njegovom dovođenju je, pišu engleski i talijanski mediji, Liverpool, no za njegove usluge još se bore Leeds United i Aston Villa. Iz utrke je, navodno, odustao Tottenham. Kako god, izgledno je da će Danac Sampdoriju i talijansku Serie A zamijeniti Premier ligom.



Tagovi

Kylian MbappéNikola VlašićMauro IcardiJules Kounde

Ostale Vijesti